Keuze hulp

praktische informatie voor het maken van de juiste keuzes

voor welke ruimte zoek je een kozijn

Slaapkamer
Slaapkamer met (frans)balkon
Woonkamer
Tuinkamer of aanbouw
Slaapkamer
In een slaapkamer is ventileren erg belangrijk. We raden daarom aan om te kiezen voor een type kozijn, met daarin een draaikiepraam.
Hieronder een paar voorbeelden. Er zijn natuurlijk nog meer voorbeelden, kijk hiervoor op de pagina kunststof kozijnen.
Slaapkamer met (frans)balkon

Voor een frans balkon (geen echt balkon maar een balkonhek) kies je een balkondeur, met draaikiepstand. Dan kun je lekker ventileren, maar de boel ook helemaal openzetten. Deze draait naar binnen toe open. Met een gewoon balkon kun je ook kiezen voor naar buiten draaiende deuren in allerlei oplossingen. Een balkondeur is financieel de slimste oplossing, want die zijn goedkoper. 

Woonkamer

In je woonkamer is het vaak gewenst om veel licht binnen te krijgen en om goed te kunnen ventileren. Hier zijn kozijnen met een draaikiepraam een goede keuze. 

Tuinkamer of aanbouw

Aluminium draaikiepraam met vast glasvak rechts

Inhoud tab

Kunststof draaikiepraam op maat

Een enkel draaikiepraam kies je als een kleinere slaapkamer hebt, bijvoorbeeld een logeerkamer.  

Kunststof draaikiepraam met vast glasvak op maat

Draaikiepraam met vast glas er naast als je een middel grote slaapkamer hebt. 

Kunststof draaikiepraam met twee glasvakken op maat

Draaikiepraam met 2x vast glas er naast als je een grotere slaapkamer hebt. 

TIPS voor je keuze

Kies de scharnierzijde altijd aan de kant van de muur, zodat het raam naar de muur toe opent en niet teveel ruimte in neemt, als het opent staat. 
Ventileren doe je middels de standaard kiepstand.

We raden aan het draaikiep raam niet te breed te kiezen (circa 600 mm) want anders komt het zover de kamer in als je hem open zet. 

Kies eventueel voor een rooster op het glas van de vaste delen als je wilt ventileren met het raam dicht. Inbraakveiligheid. 

Kunststof balkondeur in draaikiep uitvoering met draairaam op maat kopen

Een dubbele balkondeur is een economische oplossing, om de boel helemaal open te gooien.  

Kunststof schuifkiepraam op maat kopen

 

 

Een schuifkiep pui is ook een mooie oplossing voor een slaapkamer met (frans) balkon. Hij kan naar binnen kiepen voor goede ventilatie en naar één van de zijden schuiven om alles open te gooien. 

Kunststof tuindeuren met borstwering op maat kopen

Als je een ruim balkon hebt wat dieper is dan je deuren breed zijn, kun je ook kiezen voor naar buiten draaiende tuindeuren (is je balkon te klein dan is dit geen optie). Op deze manier heb je geen ruimte nodig in je slaapkamer om de deuren te kunnen openen.  

TIPS voor je keuze

Kies de loopdeur van een dubbele balkondeur altijd aan de aan ze zijde van de kamer waar je de meeste ruimte hebt, zodat bijv. niet je bed in de weg staat als je de deur open wilt zetten.  
Ventileren doe je middels de standaard kiepstand.

Voor meer privacy kun je ook kiezen om het raam op te splitsen met onderin een paneel en bovenin glas. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice. Maar je kunt natuurlijk ook matte folie plakken op het raam. 

Kies eventueel voor een rooster op het glas  als je wilt ventileren met het raam dicht. Inbraakveiligheid. 

Vlak profiel
Verdiept profiel
Elegant profiel
Vlak profiel

Een vlak profiel kies je als je naast isolatie waarden, een scherpe prijs ook belangrijk vindt.
Of als je weinig ruimte hebt. De inbouwdiepte is 71 mm en daarom bij uitstek geschikt voor montage in een berging, chalet of  bijv. je garage. 
De isolatiewaarden zijn gelijk aan het verdiepte profiel en bij het vlakke profiel heb je ook alle mogelijkheden qua kozijnkeuzes, beglazing etc. |
We noemen het een vlak profiel omdat de vleugel (het draaiende deel) nagenoeg vlak ligt met de buitenkant van het kozijn.  
Vlak profiel met aanslag

Verdiept profiel

Een verdiept profiel kies je als je als je graag je kozijn wilt laten lijken op een houten kozijn. 
Net als bij een houten kozijn ligt de vleugel verdiept in het kozijn. De inbouwdiepte is 115 mm en daarom bij uitstek geschikt voor montage in een situatie met een binnenmuur buitenmuur en een spouw, zoals in Nederland gebruikelijk is.  
De isolatiewaarden zijn gelijk aan het vlakke profiel en bij het verdeipte profiel heb je ook alle mogelijkheden qua kozijnkeuzes, beglazing etc. |
We noemen het een verdiept profiel omdat de vleugen (het draaiende deel) een stuk terug ligt met de buitenkant van het kozijn.  
Nl 71 verdiept met aanslag

Elegant profiel

Het Elegant profiel kies je als je als je verbeterde isolatie belangrijk vindt, omdat de rest van je woning ook goed geïsoleerd is. Het Elegant profiel heeft meer kamers en is daarom beter geïsoleerd. Tevens kunnen dikkere glaspakketten gemonteerd worden waardoor de isolatie verder verbeterd. 

Daarnaast is een strak en modern design een  belangrijke reden om te kiezen voor een Elegant profiel. 

Kunststof elegant profielKunststof elegant alu look profielNl 71 verdiept met aanslagNl 71 verdiept met aanslag

 

Zelf inmeten en monteren
Zelf monteren met inmeten door Partumonline
Inmeten en monteren door Partumonline
Zelf inmeten en monteren

Ben je een redelijk ervaren klusser en durf je nieuwe dingen zelfstandig aan te pakken, dan is zelf inmeten en monteren, prima te doen. 
We helpen een goed op weg met onze inmeet tips en montage tips. 
https://www.partumonline.nl/inmeten-van-het-kozijn

https://www.partumonline.nl/montage

 

 

Zelf monteren met inmeten door Partumonline

Ben je een redelijk ervaren klusser maar mis je de expertise om goed in te meten, of wijkt je situatie af van een standaard situatie,  dan is een goede optie om ons te laten inmeten en zelf te monteren. Onze inmeetservice kost € 85 incl. B.T.W.
We helpen je daarna goed op weg met onze montage tips. 
https://www.partumonline.nl/montage

Inmeten en monteren door Partumonline

Heb je geen tijd of heb onvoldoende ervaring in het monteren van kozijnen? Geen probleem, wij ontzorgen je helemaal met onze inmeet en montage service. Klik bij het afrekenen aan dat je wilt bestellen inclusief montage en wij regelen de rest. 
Na bestelling maken we een afspraak om te komen meten en daarna gaan de kozijnen in productie. ZOdra de productie klaar is komen we de kozijnen bij je monteren. Dit is meestal inclusief slopen en afvoeren van de bestaande kozijnen/ Maar dat mag je ook zelf doen om kosten te besparen. 
Wil je weten wat het kost , dan kun je vooraf een gespecificeerd montagevoorstel aanvragen. 

Een richtprijs is :

€ 130 per m2 voor het monteren en afwerken

€ 22 euro per omtrek meter voor de montage materialen

€ 30 euro per kozijn voor het slopen

€ 20 euro per kozijn voor het afvoeren ,excl. stortkosten. Een particulier hoeft hiervoor niet te betalen, maar wij als bedrijf wel. Als je zelf afvoert is het meestal gratis.

Bijkomende kosten:

€ 330 per klus als er een steiger nodig is

€ 500-600 als er een kraan nodig is, bijvoorbeeld om het kozijn over je huis te tillen. 

Maar deze kosten verschillen per situatie en zijn niet altijd van toepassing. 

 

 

Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required