Keuze hulp

praktische informatie voor het maken van de juiste keuzes

voor welke ruimte zoek je een kozijn

In een slaapkamer is ventileren erg belangrijk. We raden daarom aan om te kiezen voor een type kozijn, met daarin een draaikiepraam. Hieronder een paar voorbeelden. Er zijn natuurlijk nog meer voorbeelden, kijk hiervoor op de pagina kunststof kozijnen.

Voor een frans balkon (geen echt balkon maar een balkonhek) kies je een balkondeur, met draaikiepstand. Dan kun je lekker ventileren, maar de boel ook helemaal openzetten. Deze draait naar binnen toe open. Met een gewoon balkon kun je ook kiezen voor naar buiten draaiende deuren in allerlei oplossingen. Een balkondeur is financieel de slimste oplossing, want die zijn goedkoper. 

In je woonkamer is het vaak gewenst om veel licht binnen te krijgen en om goed te kunnen ventileren. Hier zijn kozijnen met een draaikiepraam een goede keuze. 

aluminium draaikiepraam met vast glasvak rechts

Inhoud tab

kunststof draaikiepraam op maat

Een enkel draaikiepraam kies je als een kleinere slaapkamer hebt, bijvoorbeeld een logeerkamer.  

kunststof draaikiepraam met vast glasvak op maat

Draaikiepraam met vast glas er naast als je een middel grote slaapkamer hebt. 

kunststof draaikiepraam met twee glasvakken op maat

Draaikiepraam met 2x vast glas er naast als je een grotere slaapkamer hebt. 

TIPS voor je keuze

Kies de scharnierzijde altijd aan de kant van de muur, zodat het raam naar de muur toe opent en niet teveel ruimte in neemt, als het opent staat. 
Ventileren doe je middels de standaard kiepstand.

We raden aan het draaikiep raam niet te breed te kiezen (circa 600 mm) want anders komt het zover de kamer in als je hem open zet. 

Kies eventueel voor een rooster op het glas van de vaste delen als je wilt ventileren met het raam dicht. Inbraakveiligheid. 

kunststof balkondeur in draaikiep uitvoering met draairaam op maat kopen

Een dubbele balkondeur is een economische oplossing, om de boel helemaal open te gooien.  

kunststof schuifkiepraam op maat kopen

 

 

Een schuifkiep pui is ook een mooie oplossing voor een slaapkamer met (frans) balkon. Hij kan naar binnen kiepen voor goede ventilatie en naar één van de zijden schuiven om alles open te gooien. 

kunststof tuindeuren met borstwering op maat kopen

Als je een ruim balkon hebt wat dieper is dan je deuren breed zijn, kun je ook kiezen voor naar buiten draaiende tuindeuren (is je balkon te klein dan is dit geen optie). Op deze manier heb je geen ruimte nodig in je slaapkamer om de deuren te kunnen openen.  

TIPS voor je keuze

Kies de loopdeur van een dubbele balkondeur altijd aan de aan ze zijde van de kamer waar je de meeste ruimte hebt, zodat bijv. niet je bed in de weg staat als je de deur open wilt zetten.  
Ventileren doe je middels de standaard kiepstand.

Voor meer privacy kun je ook kiezen om het raam op te splitsen met onderin een paneel en bovenin glas. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice. Maar je kunt natuurlijk ook matte folie plakken op het raam. 

Kies eventueel voor een rooster op het glas  als je wilt ventileren met het raam dicht. Inbraakveiligheid. 

Een vlak profiel kies je als je naast isolatie waarden, een scherpe prijs ook belangrijk vindt.
Of als je weinig ruimte hebt. De inbouwdiepte is 71 mm en daarom bij uitstek geschikt voor montage in een berging, chalet of  bijv. je garage. 
De isolatiewaarden zijn gelijk aan het verdiepte profiel en bij het vlakke profiel heb je ook alle mogelijkheden qua kozijnkeuzes, beglazing etc. |
We noemen het een vlak profiel omdat de vleugel (het draaiende deel) nagenoeg vlak ligt met de buitenkant van het kozijn.  
vlak profiel met aanslag

Een verdiept profiel kies je als je als je graag je kozijn wilt laten lijken op een houten kozijn. 
Net als bij een houten kozijn ligt de vleugel verdiept in het kozijn. De inbouwdiepte is 115 mm en daarom bij uitstek geschikt voor montage in een situatie met een binnenmuur buitenmuur en een spouw, zoals in Nederland gebruikelijk is.  
De isolatiewaarden zijn gelijk aan het vlakke profiel en bij het verdeipte profiel heb je ook alle mogelijkheden qua kozijnkeuzes, beglazing etc. |
We noemen het een verdiept profiel omdat de vleugen (het draaiende deel) een stuk terug ligt met de buitenkant van het kozijn.  
nl 71 verdiept met aanslag

Het Elegant profiel kies je als je als je verbeterde isolatie belangrijk vindt, omdat de rest van je woning ook goed geïsoleerd is. Het Elegant profiel heeft meer kamers en is daarom beter geïsoleerd. Tevens kunnen dikkere glaspakketten gemonteerd worden waardoor de isolatie verder verbeterd. 

Daarnaast is een strak en modern design een  belangrijke reden om te kiezen voor een Elegant profiel. 

kunststof elegant profielkunststof elegant alu look profielnl 71 verdiept met aanslagnl 71 verdiept met aanslag

 

Ben je een redelijk ervaren klusser en durf je nieuwe dingen zelfstandig aan te pakken, dan is zelf inmeten en monteren, prima te doen. 
We helpen een goed op weg met onze inmeet tips en montage tips. 
https://www.partumonline.nl/inmeten-van-het-kozijn

https://www.partumonline.nl/montage

 

 

Ben je een redelijk ervaren klusser maar mis je de expertise om goed in te meten, of wijkt je situatie af van een standaard situatie,  dan is een goede optie om ons te laten inmeten en zelf te monteren. Onze inmeetservice kost € 85 incl. B.T.W.
We helpen je daarna goed op weg met onze montage tips. 
https://www.partumonline.nl/montage

Heb je geen tijd of heb onvoldoende ervaring in het monteren van kozijnen? Geen probleem, wij ontzorgen je helemaal met onze inmeet en montage service. Klik bij het afrekenen aan dat je wilt bestellen inclusief montage en wij regelen de rest. 
Na bestelling maken we een afspraak om te komen meten en daarna gaan de kozijnen in productie. ZOdra de productie klaar is komen we de kozijnen bij je monteren. Dit is meestal inclusief slopen en afvoeren van de bestaande kozijnen/ Maar dat mag je ook zelf doen om kosten te besparen. 
Wil je weten wat het kost , dan kun je vooraf een gespecificeerd montagevoorstel aanvragen. 

Een richtprijs is :

€ 130 per m2 voor het monteren en afwerken

€ 22 euro per omtrek meter voor de montage materialen

€ 30 euro per kozijn voor het slopen

€ 20 euro per kozijn voor het afvoeren ,excl. stortkosten. Een particulier hoeft hiervoor niet te betalen, maar wij als bedrijf wel. Als je zelf afvoert is het meestal gratis.

Bijkomende kosten:

€ 330 per klus als er een steiger nodig is

€ 500-600 als er een kraan nodig is, bijvoorbeeld om het kozijn over je huis te tillen. 

Maar deze kosten verschillen per situatie en zijn niet altijd van toepassing. 

 

 

Advies nodig? Vraag om een terugbelverzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!

Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen unique selling points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

Zekerheid: Betaal 10% bij bestelling en 90% binnen 5 dagen na levering

Bij ons hoef je slechts 10% aan te betalen, bij opdracht. Bij levering betaal je de rest. 

Volume korting

Grote bestellingen worden bij ons goed beloond. Vandaar dat wij vanaf een besteding van €3000,-, volume korting hanteren. Dit dien je wel zelf  in te voeren. Je kunt in de tabel zelf de juiste kortingscode zoeken. Deze kun je kopiëren en op de checkout pagina invullen. De korting wordt dan automatisch verrekend.

Voorwaarden
Kortingscode
Aantal korting in %
Orderwaarde boven de €3000,-
volume3000
3%
Orderwaarde boven de €4000,-
volume4000
4%
Orderwaarde boven de €5000,-
volume5000
5%

Gratis thuis afgeleverd bij een besteding vanaf €1500,-

Wanneer je een orderwaarde van meer  dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.