Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

Elegant van Deceuninck

Inhoudsopgave

De Elegant productserie van Deceuninck is een samensmelting van jaren ervaring, een opvallend goed ontwikkelde technologische basis en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het concrete resultaat? Raam- en deurprofielen die dankzij de verwerking van kunststoffen en een modern design de perfecte oplossing bieden voor elk interieur.

Elegant van Deceuninck is in de eerste plaats gebaseerd op de behoeftes van de klant en biedt keer op keer verregaande mogelijkheden aan zowel raamfabrikanten als architecten. Het belangrijkste bouwblok van deze collectie producten is iCor, dat het mogelijk maakt om de profielen op flexibele en intuïtieve manier te gebruiken. In die zin sluiten de profielen ongetwijfeld aan op de behoeftes van de Europese markt.

Wat maakt Elegant van Deceuninck nu precies de moeite waard? Welke technologie en gedachtegang liggen aan de basis van deze producten en welke profielen en mogelijkheden bestaan er zoal? Hieronder geven we u daar bij Partumonline.nl meer info over!

iCor profielen als basis voor Elegant van Deceuninck

Elegant is ontstaan vanuit iCor, een centraal bouwblok met een modulair karakter dat het hele concept zoveel mogelijkheden biedt. Dit bouwblok beschikt over een standaardvorm en ontwerp, die prachtig tot uiting komen wanneer vleugel en kader samensmelten.

Deceuninck maakt gebruik van het iCor-principe als universele basis voor het produceren van deur- en raamprofielen die in héél Europa aan populariteit winnen. Het grootste voordeel van iCor is dat het een complete uitwisselbaarheid tussen vleugels en kader mogelijk maakt. De voordelen daarvan zijn dan weer:

 • Een drastische reductie in complexiteit
 • Gemakkelijkere processen in zowel productie als logistiek
 • Méér ontwerpopties op een platform

Kortom, iCor fungeert als flexibele basis voor het ontwikkelen van verschillende vleugeldesigns. Dit modulaire karakter maakt het bouwblok uniek in zijn soort en dus een onmisbaar element bij de productie van betrouwbare, vooruitstrevende raam- en deurprofielen.

Een centrale middendichting

iCor beschikt als bouwsteen voor modulaire profielen over een centrale middendichting en dit brengt enkele belangrijke troeven met zich mee. Zo voldoen alle producten die hierop gebaseerd zijn aan de verwachtingen qua akoestische en thermische isolatie, alsook waterdichtheid.

De dichtingen aan de binnenkant én buitenkant van de profielen worden aangevuld met een extra centrale dichting. Deze fungeert als thermisch opdelingselement van de beslagzone en vormt dus een extra barrière tegen zowel koude als warmte.

De ontwikkeling van Elegant van Deceuninck

Het ontstaan van een modulaire logica

Elegant onderscheidt zich als productserie op het vlak van ontwerp, maar ook op technisch niveau. Het gaat immers om het eerste raamsysteem dat gebaseerd is op iCor, waardoor dit concept symbool staat voor de nieuwe, moderne en vereenvoudigde aanpak van Deceuninck als bedrijf.

Peter Degrande, Head of Product Development, legt graag uit wat de modulaire logica achter dit systeem precies inhoudt en waar het vandaan komt. Hieronder leest u daar meer over.

Waar komt de inspiratie voor Elegant van Deceuninck vandaan?

Naast de technische aspecten werd bij iCor ook aandacht besteed aan de uitstraling van de iCor producten, waaronder de perceptie van het profiel. De focus was een doordacht en modern design, aangevuld met een compatibel kleurengamma.

Deceuninck onderscheidt drie bouwstijlen, elk met een eigen moodboard met verschillende trendelementen die van toepassing zijn in de hedendaagse stijl. Dit onderdeel vormde trouwens ook de inspiratie voor de kleurmogelijkheden.

Raam- en deurprofielen op basis van een vooruitstrevende technologie

De glasvezeltechnologie is een centraal aspect bij de Elegant producten en werd lang geleden reeds door Deceuninck ontwikkeld én gepatenteerd. De naam van deze technologie? ThermoFibra, verstevigd met de Forthex versterking. Het resultaat is een composiet raam dat geen gelijke kent op de huidige markt.

ThermoFibra & Forthex: de ultieme combo van design én technologie

Deceuninck pakte in 2012 uit met een vernieuwende technologie op basis van structurele glasvezels, die als vervanging dienen voor de normale staalversterking in raamprofielen. Het voordeel daarvan was dat het staal niet afzonderlijk verwerkt en geïmplementeerd moest worden, waardoor men heel wat tijd kon besparen.

Daarbij verdween door deze aanpassing ook een mogelijke koudebrug in de constructie, met nog betere isolatiewaarden als resultaat. Hieronder vindt u wat meer info over beide technologieën, ThermoFibra en Forthex!

De ThermoFibra technologie

Ook bij de Infinity vleugel in de Elegant serie is de ThermoFibra technologie aanwezig. Gecombineerd met de kaders met Forthex technologie geldt ThermoFibra als enige functionele raam- en deurprofiel op de markt, dat zonder staal is uitgewerkt.

Forthex versterking voor een betrouwbaar product

De thermische Fortex versterking is ontwikkeld op basis van staaldraad-versterkt PVC hardschuim en heeft dus een nóg beter isolerend effect. Aan de andere kant is deze aanvulling een stuk lichter en eenvoudiger te verwerken, wat dan weer voordelen biedt voor de raamfabrikant en installateur op het vlak van fysieke inspanning.

Elegant vleugels, een flexibele vleugelomgeving

De kernwaarde van Elegant is een minimalistisch ontwerp, zonder dat de prestaties van het product daardoor verminderen. Dankzij de combo van uitstekende thermische isolatie van PVC-ramen, met een geringe zichtlijn en een aanslaglip tot 7 mm, is dit product kortom enig in zijn soort.

Er werden tot 4 vleugeldesigns ontworpen binnen de Elegant productlijn, zodat men in de behoeftes van elke smaak en stijl kan voorzien. Er zijn strakke én minimalistische mogelijkheden, maar ook tijdloze modellen met een eerder organische vormgeving.

De basis van het succes van de glasvezeltechnologie op dit moment én in de toekomst is te vinden bij het feit dat de ThermoFibra Infinity zowat de eerste serie vleugels zijn met geïntegreerde versterking van glasvezels in de hele collectie.

elegant infinity 84

Elegant Infinity vlak profiel 76MM

Elegant profielen kenmerken zich door de haast onmerkbare transitie van kader naar vleugel én het feit dat de profielen inzetbaar zijn in verschillende situaties. Dit is te danken aan het strakke en tijdloze design. Bij de Infinity serie is de ThermoFibra uitvoering eveneens aanwezig met versterking va de glasvezels, alweer als vervanging van de standaard staalversterking.

Het voordeel daarvan is de aanslagslip nog smaller wordt, namelijk van 9 tot 7 mm. Als die product gecombineerd wordt met het kader van Elegant dat met Forthex versterkt is, bekomt men een raamoplossing die niet alleen voldoet aan de verwachtingen qua kwaliteit en stijl, maar ook nog eens 100% recycleerbaar is door Deceuninck zelf.

elegant abstract

Elegant Abstract vlak profiel 76MM

Vervolgens is er ook het Kader Abstract van 76 mm, dat zich onderscheidt van andere types door het feit dat de vleugel helemaal vlak ligt ten opzichte van het kader. Het resultaat is een minimalistische uitstraling. Dit profiel is geschikt voor de allermodernste projecten, perfect combineerbaar met een andere reeks (Decalu Aluminium) en heeft zelfs al meerdere designawards gewonnen.

Waar komt die compatibiliteit met de Decalu serie vandaan? Dit is te danken aan het feit dat de buitenzijde én binnenzijde van de Abstract collectie doen denken aan aluminium. Het resultaat is dat u als consument een profiel met een chique uitstraling krijgt, maar toch niet méér betaalt dan voor een aluminium kozijn.

deceuninck elegant verdiept detail 115

Elegant Infinity verdiept profiel 115MM

Nog een goede kandidaat binnen de Elegant serie? Het Inifity profiel van 115 mm, dat klassiek oogt en een schuinverdiepte voorzijde heeft met een maximale hellingsgraad van 15°. Ook dit ontwerp beschikt over een staalversterkte vleugel en kader, eventueel met uitbreiding van een bijkomende centrale middenverdichting.

elegant monorail

Elegant HST 76

Ook op het vlak van schuiframen heeft Deceuninck heel wat te bieden. Er bestaan modellen die in uiteenlopende configuraties ontworpen kunnen worden en het is altijd mogelijk om driedubbel glas te integreren.

Wat bepaalt nu de configuratie van een schuifraam? Verschillende factoren, die u hier ziet:

 • Het ontwerp van het profiel
 • De isolatiewaarde
 • Het gebruiksgemak bij het openen en sluiten van het raam
 • De inbraakbestendigheid

De Elegant HST 76 geldt zonder twijfel als hét meest vooraanstaande hef-schuifsysteem binnen de Elegant collectie. Dit is te danken aan de 5-kamerprofielopbouw van de vleugel en de ruime versterkingsmogelijkheden.

Voor zij die een 2-delig schuifsysteem in het wit zoeken, zijn de afmetingen van 6500 X 2600 mm perfect. Bent u op zoek naar een schuifdeur die gekleurd is? Dan is de 5000 X 2500 mm versie ideaal. Deze laatste optie beschikt trouwens over een maximaal vleugelgewicht tot wel 300 kilogram.

De mogelijke foliekleuren bij Elegant van Deceuninck

Ook binnen de Elegant collectie zijn verschillende kleur(combinaties)mogelijk, met als steunpunt specifieke basiskleuren. Hiermee creëert men gemakkelijk een visueel aantrekkelijke link tussen de folie en het profiel. Binnen de collectie zijn er opties in twee massakleuren:

 • Wit (traffic white, ref. 003)
 • Crème (cream, ref. 096)
 • Donkergrijs, een halffabricaat massakleur (ambient grey, ref. 934)

Wat is het voordeel van dit uitgebreide kleurengamma voor de folie? U vindt een oplossing voor elke woonstijl, situatie en voorkeur. Daarbij zijn de kleuren duidelijk onderverdeeld in 4 categorieën:

 • Natural Wood
 • Coloured Wood
 • Solids
 • Metallics

Wat meer over de Elegant coatingkleuren

Een belangrijk begrip met betrekking tot de Elegant serie is Decoroc, een vernieuwend coatingproces voor raamprofielen dat door Deceuninck werd ontwikkeld en gepatenteerd. Smart Colours is onderdeel van het Elegant concept, is gebaseerd op Decoroc en dus ook binnen de laatste productlijn verkrijgbaar.

De basis van de werkwijze achter het Decoroc-concept bestaat uit een combinatie van polyurethaan en zogenaamde polyamidekorrels. Deze coating wordt op een speciale manier op de gehanteerde profielen gespoten en uitgehard in een oven, aan hoge temperaturen. Hierdoor krijgt het profiel een matte look met een subtiele, korrelige textuur.

Wat zijn de technische voordelen van profielen die met de Decoroc kleurmethode zijn bewerkt?

 • Stofwerend en onderhoudsarm
 • Een extreem hoge krasvastheid
 • Een hoge slagvastheid en elasticiteit
 • De kleuren blijven jaren lang goed

Ten slotte is het mogelijk om alle Elegant-ontwerpen ofwel eenzijdig, ofwel tweezijdig te kleuren dankzij de Decoroc techniek!

Elegant kozijnen van Deceuninck aankopen bij Partumonline.nl

Met Elegant kozijnprofielen van Deceuninck doet u duidelijk een goede investering, die zowel het comfort als de uitstraling en isolatie van uw woning positief beïnvloeden. Partumonline.nl biedt u bij de zoektocht naar de beste profielen echter nog méér, namelijk de mogelijkheid om het ontwerp, formaat en afwerking van uw kozijnen zelf te bepalen door middel van de online configurator, waarvan u hier een voorbeeld vindt: https://partumonline.nl/kunststof-draaikiepraam.

Zo bent u zeker van kozijnen die niet enkel van niet te evenaren kwaliteit zijn, maar qua stijl, kleur, afwerking en formaat ook nog eens helemaal compatibel zijn met uw inrichting.

Heeft u vragen over Elegant kozijnen van Deceuninck? Contacteer onze klantenservice!

Wilt u meer te weten komen over Elegant van Deceuninck en heeft u vragen over de technische eigenschappen, prijzen en meer? Contacteer onze Partumonline.nl klantenservice en wij helpen u graag verder!

Advies nodig? Vraag om een terugbel/mail verzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!
Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen Unique Selling Points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

10% aanbetaling
Omdat al onze producten maatwerk zijn, duurt het een aantal weken voordat de bestelling wordt bezorgd. Dat is dan ook de reden waarom wij een aanbetaling van 10% hanteren. Het openstaande bedrag betaal je pas bij levering van de producten.
Beoordeeld met een 9+

We willen onze klanten een optimale ervaring bieden en daar doen we alles voor. Ook wanneer er iets mis is gegaan met je bestelling. We proberen er alles aan te doen om je tevreden te stellen. Dit is dan ook terug te zien in onze reviews die onafhankelijk worden verzameld door het bedrijf Kiyoh. Je kunt via deze link onze reviews vinden.

Landelijke montag service

Al onze producten kunnen los geleverd worden, met inmeetservice of volledige voorzien van montage. Wij werken met diverse montage partners zodat we het hele land kunnen bedienen. Omdat dit door externe bedrijven wordt uitgevoerd wordt hier een aparte offerte voor opgemaakt. Om transparant over de montage kosten te zijn kun je alle prijzen terugvinden in de onderstaande tabel. Ook wordt er bij elk afzonderlijk product onder de “in winkelmand” button een schatting van je montage kosten aangegeven. Hierdoor heb je direct een indicatie wat het kozijn plus de montage kosten zijn.

Montage prijzen
WerkzaamhedenPrijs
Kozijn + deur/raam plaatsen met stellijsten en afwerken: buiten met kit, binnen met afwerklat.€130 per M2
Stellijsten, hoeklijn, schroeven, pur & kit.€22 per meter
Nieuwe loodslab onderkant of bovenkant.€27 per meter
Kozijn+deur/raam verwijderen (tot de erfgrens)€30 per M2
Oude materialen afvoeren (excl.stortkosten)€40
Werken >3 m (steiger) leveren/op- en afbouwen€330
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500

Wanneer je een orderwaarde van meer dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof & aluminium kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Voor consument en zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten kunnen wij je maatwerk kozijnen verzorgen. Wij hebben hier een speciaal partnerprogramma voor opgesteld. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via mail: info@partumonline.nl of telefoon op: +31 72 – 23 40 001.

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.