Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

Deceuninck Kozijnen

Inhoudsopgave

De start van het bedrijf Deceuninck is terug te traceren naar 1937 in de plaats Beveren, een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het was Benari Deceuninck (1894-1972) die een eenmanszaak startte waar kammen, knopen en gespen werden geproduceerd uit plastic platen. Er was eerder al een autocarbedrijf opgezet in 1928 met als hoofdactiviteit het organiseren van reizen richting Lourdes. Arnold Deceuninck getuigde in een interview dat zijn grootvader “wel toekomst zag in kunststof producten” en daar is men toen op kleine schaal mee begonnen.

In 1941 kocht Benari zijn eerste Duitse spuitgietmachine. De plannen voor de productie van kunststof producten kwam echter tot een halt vanwege de Tweede Wereldoorlog. Al de autocars en bussen waren in beslag genomen door de Duitsers, waardoor de familie genoodzaakt was om te vluchten naar Frankrijk. In 1944 kwam het bedrijf weer in beweging door het instappen van de oudste zoon Michel Deceuninck, in 1946 voegde ook zijn jongere broer Roger Deceuninck zich bij de zaak. Door de sterke familiebanden van de Benari familie, het gezin Deceuninck had zeven zonen, kwam er een gezonde groei in het bedrijf. Benari zelf en zijn zonen, met later ook de kleinzonen, waren allen actief in het bedrijf in diverse takken.

In 1947 werden de eerste spuitgietmatrijzen geproduceerd door Deceuninck. Een goede combinatie van plastic producten en busreizen werd al snel ontdekt door de ambitieuze familie. In de spuitgieterij werden Mariabeeldjes vervaardigd die werden meegenomen tijdens de busreizen naar Lourdes. Deze werden verkocht aan pelgrims die onderweg waren.

In 1960 werd een eerste extrusiemachine aangeschaft door Deceuninck met als kernproduct de vervaardiging van rolluikprofielen in pvc. Dit was een strategische en succesvolle beslissing want er werden destijds vele overheidsopdrachten binnen gehaald. Het bedrijf ontwikkelde zich als een pionier op het gebied van profielextrusie in Vlaanderen. In 1963 werd een contract binnen gehaald voor de productie van alle wachthuisjes bij de bushaltes in Vlaanderen. Zo is er tevens in de zestiger jaren een groot project uitgevoerd in een Belgische kuststad door Deceuninck voor de bouw van sociale woningen en militaire gebouwen.

De daarop volgende jaren werden diverse producten ontwikkeld zoals: planchettes voor gevelbekleding, plafond- en muurbekleding, pvc-profielen voor sierluiken en vensterramen. In 1968 verhuisde het bedrijf van Roeselare naar een grotere locatie in Gits, waar het hoofdkantoor van Deceuninck vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Tien jaar later werd een eerste buitenlands filiaal geopend in het buurland Frankrijk. Daarop volgde nog de bouw van diverse fabrieken in Engeland en 1985 was het jaar dat Deceuninck de beurs op ging. In 1986 werd er een start gemaakt met het bedrukken van raamprofielen en tevens wandbekledingsprofielen. In 1988 bouwde Deceuninck zijn eigen grondstoffenfabriek in Diksmuide. De jaren negentig werden gekenmerkt door een snelle groei in het buitenland; de Verenigde Staten, Turkije en Centraal- en Oost-Europa. Dit gebeurde onder impuls van de CEO Willy De Prycker, deze is later opgevolgd door Clement De Meersman. In 1994 werd gestart met de coating van raamprofielen, ook daar was Deceuninck een pionier in de sector wereldwijd.

Product aanbod van Deceuninck

Het ruime assortiment aan producten van Deceuninck zorgt ervoor dat een optimaal interieur design gerealiseerd kan worden. Persoonlijke wensen en smaak zijn belangrijke factoren die meespelen alvorens men keuzes maakt voor kozijnen of deuren. Onze producten zijn milieuvriendelijk en geven een hoge toegevoegde waarde voor wooncomfort, isolatie, luchtkwaliteit en veiligheid.

Het ruime assortiment aan Deceuninck producten is te verdelen in een aantal hoofdgroepen:

 • Aluminium en kunststof kozijnen en deuren
 • Kunststof luiken en rolluiken
 • Ventilatieroosters
 • Muurroosters
 • Terrasvloeren
 • Dak & gevelbekleding
 • Diverse interieurtoepassingen

Kunststof kozijnen van Deceuninck

De Deceuninck aluminium en kunststof kozijnen beschikken over hoge sterkte eigenschappen en een lange levensduur. Het profielsysteem Elegant heeft een strakke, moderne uitstraling en de vormgeving is zodanig dat er een maximaal uitzicht is met een riante lichtinval. Het ruime assortiment aan kleurkeuzes zorgen ervoor dat het kozijn of de deur perfect is afgestemd met de bestaande stijl van de woning.

Kunststof kozijnen zijn zeer energiebesparend, wat kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Wanneer een kunststof kozijn wordt gecombineerd met een HR++ of HR+++ beglazing wordt er een aanzienlijk rendement behaald op de energierekening met de kozijnen van Deceuninck. Wanneer een huis in de verkoop staat met kunststof kozijnen is er ook een meerwaarde omdat kunststof onderhoudsvrij is en voor goede isolatie zorgt. Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium kozijnen.

Overige voordelen van kunststof kozijnen zijn:

 1. Duurzaamheid materiaal tot wel 50 jaar
 2. Kunststof kozijnen zijn brandvertragend
 3. Leverbaar in diverse kleuren
 4. Recyclebaar en milieuvriendelijk
 5. Geluids- en warmteisolerend

Deceuninck Elegant

De Deceuninck kunststof kozijnen onder de reeks Elegant beschikken over superieure isolatiewaarden door een geavanceerde technologie. Door een slim doordacht ontwerp is er een minimalistische profielvormgeving wat resulteert in maximaal zicht.

Een hedendaagse afwerking is zichtbaar in onze Elegant kozijn profielen door de grote keuze in folie- en coatingkleuren welke zijn afgestemd op de bouwtrends van deze tijd.

Trendsettende technologie van Thermofibra & Forthex

Onderliggend aan het strakke ontwerp van de Elegant kozijnprofielen is veel onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd. De belangrijkste voordelen van de Elegant reeks zijn:

 1. Energie-efficiëntie: driedubbele beglazing geen probleem
 2. Bescherming & veiligheid: optimale inbraakveiligheid
 3. Akoestische isolatie
 4. Forthex-versterking: thermische versterking op basis van staaldraadversterkt pvc-hardschuim.
 5. ThermoFibra-glasvezeltechnologie: geïntegreerde, continue glasvezelstrengen in het opendraaiende deel van de ramen en deuren

Kunststof profielen

Rehau SYNEGO vlak
Rehau SYNEGO vlak
#Kunststof
#Ramen
Rehau SYNEGO NL verdiept
Rehau SYNEGO NL verdiept
Aantal kamers: 5 in het kozjin, 6 in de vleugel
Warmte-isolatie Uf tot 1,0 W/m²K
#Kunststof
#Ramen
Deceuninck Elegant HST 76
Deceuninck Elegant HST 76
Uf waarde v.a. 1,1
5 kamerprofiel
#Kunststof
#Schuifpuien
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra deurprofiel
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra deurprofiel
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 0,92
ThermoFibra & Forthex technologie
#Kunststof
#Deuren
Deceuninck Elegant Infinity deurprofiel
Deceuninck Elegant Infinity deurprofiel
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 1,2
De nieuwe standaard
#Kunststof
#Deuren
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra 115 X
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra 115 X
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 0,91
ThermoFibra & Forthex technologie
#Kunststof