Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

Deceuninck Kozijnen

Inhoudsopgave

De start van het bedrijf Deceuninck is terug te traceren naar 1937 in de plaats Beveren, een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het was Benari Deceuninck (1894-1972) die een eenmanszaak startte waar kammen, knopen en gespen werden geproduceerd uit plastic platen. Er was eerder al een autocarbedrijf opgezet in 1928 met als hoofdactiviteit het organiseren van reizen richting Lourdes. Arnold Deceuninck getuigde in een interview dat zijn grootvader “wel toekomst zag in kunststof producten” en daar is men toen op kleine schaal mee begonnen.

In 1941 kocht Benari zijn eerste Duitse spuitgietmachine. De plannen voor de productie van kunststof producten kwam echter tot een halt vanwege de Tweede Wereldoorlog. Al de autocars en bussen waren in beslag genomen door de Duitsers, waardoor de familie genoodzaakt was om te vluchten naar Frankrijk. In 1944 kwam het bedrijf weer in beweging door het instappen van de oudste zoon Michel Deceuninck, in 1946 voegde ook zijn jongere broer Roger Deceuninck zich bij de zaak. Door de sterke familiebanden van de Benari familie, het gezin Deceuninck had zeven zonen, kwam er een gezonde groei in het bedrijf. Benari zelf en zijn zonen, met later ook de kleinzonen, waren allen actief in het bedrijf in diverse takken.

In 1947 werden de eerste spuitgietmatrijzen geproduceerd door Deceuninck. Een goede combinatie van plastic producten en busreizen werd al snel ontdekt door de ambitieuze familie. In de spuitgieterij werden Mariabeeldjes vervaardigd die werden meegenomen tijdens de busreizen naar Lourdes. Deze werden verkocht aan pelgrims die onderweg waren.

In 1960 werd een eerste extrusiemachine aangeschaft door Deceuninck met als kernproduct de vervaardiging van rolluikprofielen in pvc. Dit was een strategische en succesvolle beslissing want er werden destijds vele overheidsopdrachten binnen gehaald. Het bedrijf ontwikkelde zich als een pionier op het gebied van profielextrusie in Vlaanderen. In 1963 werd een contract binnen gehaald voor de productie van alle wachthuisjes bij de bushaltes in Vlaanderen. Zo is er tevens in de zestiger jaren een groot project uitgevoerd in een Belgische kuststad door Deceuninck voor de bouw van sociale woningen en militaire gebouwen.

De daarop volgende jaren werden diverse producten ontwikkeld zoals: planchettes voor gevelbekleding, plafond- en muurbekleding, pvc-profielen voor sierluiken en vensterramen. In 1968 verhuisde het bedrijf van Roeselare naar een grotere locatie in Gits, waar het hoofdkantoor van Deceuninck vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Tien jaar later werd een eerste buitenlands filiaal geopend in het buurland Frankrijk. Daarop volgde nog de bouw van diverse fabrieken in Engeland en 1985 was het jaar dat Deceuninck de beurs op ging. In 1986 werd er een start gemaakt met het bedrukken van raamprofielen en tevens wandbekledingsprofielen. In 1988 bouwde Deceuninck zijn eigen grondstoffenfabriek in Diksmuide. De jaren negentig werden gekenmerkt door een snelle groei in het buitenland; de Verenigde Staten, Turkije en Centraal- en Oost-Europa. Dit gebeurde onder impuls van de CEO Willy De Prycker, deze is later opgevolgd door Clement De Meersman. In 1994 werd gestart met de coating van raamprofielen, ook daar was Deceuninck een pionier in de sector wereldwijd.

Product aanbod van Deceuninck

Het ruime assortiment aan producten van Deceuninck zorgt ervoor dat een optimaal interieur design gerealiseerd kan worden. Persoonlijke wensen en smaak zijn belangrijke factoren die meespelen alvorens men keuzes maakt voor kozijnen of deuren. Onze producten zijn milieuvriendelijk en geven een hoge toegevoegde waarde voor wooncomfort, isolatie, luchtkwaliteit en veiligheid.

Het ruime assortiment aan Deceuninck producten is te verdelen in een aantal hoofdgroepen:

 • Aluminium en kunststof kozijnen en deuren
 • Kunststof luiken en rolluiken
 • Ventilatieroosters
 • Muurroosters
 • Terrasvloeren
 • Dak & gevelbekleding
 • Diverse interieurtoepassingen

Kunststof kozijnen van Deceuninck

De Deceuninck aluminium en kunststof kozijnen beschikken over hoge sterkte eigenschappen en een lange levensduur. Het profielsysteem Elegant heeft een strakke, moderne uitstraling en de vormgeving is zodanig dat er een maximaal uitzicht is met een riante lichtinval. Het ruime assortiment aan kleurkeuzes zorgen ervoor dat het kozijn of de deur perfect is afgestemd met de bestaande stijl van de woning.

Kunststof kozijnen zijn zeer energiebesparend, wat kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Wanneer een kunststof kozijn wordt gecombineerd met een HR++ of HR+++ beglazing wordt er een aanzienlijk rendement behaald op de energierekening met de kozijnen van Deceuninck. Wanneer een huis in de verkoop staat met kunststof kozijnen is er ook een meerwaarde omdat kunststof onderhoudsvrij is en voor goede isolatie zorgt. Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium kozijnen.

Overige voordelen van kunststof kozijnen zijn:

 1. Duurzaamheid materiaal tot wel 50 jaar
 2. Kunststof kozijnen zijn brandvertragend
 3. Leverbaar in diverse kleuren
 4. Recyclebaar en milieuvriendelijk
 5. Geluids- en warmteisolerend

Deceuninck Elegant

De Deceuninck kunststof kozijnen onder de reeks Elegant beschikken over superieure isolatiewaarden door een geavanceerde technologie. Door een slim doordacht ontwerp is er een minimalistische profielvormgeving wat resulteert in maximaal zicht.

Een hedendaagse afwerking is zichtbaar in onze Elegant kozijn profielen door de grote keuze in folie- en coatingkleuren welke zijn afgestemd op de bouwtrends van deze tijd.

Trendsettende technologie van Thermofibra & Forthex

Onderliggend aan het strakke ontwerp van de Elegant kozijnprofielen is veel onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd. De belangrijkste voordelen van de Elegant reeks zijn:

 1. Energie-efficiëntie: driedubbele beglazing geen probleem
 2. Bescherming & veiligheid: optimale inbraakveiligheid
 3. Akoestische isolatie
 4. Forthex-versterking: thermische versterking op basis van staaldraadversterkt pvc-hardschuim.
 5. ThermoFibra-glasvezeltechnologie: geïntegreerde, continue glasvezelstrengen in het opendraaiende deel van de ramen en deuren

Kunststof profielen

deceuninck elegant infinity thermofibra deur profiel
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra deurprofiel
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 0,92
ThermoFibra & Forthex technologie
#Kunststof
#Deuren
deceuninck elegant infinity deur profiel
Deceuninck Elegant Infinity deurprofiel
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 1,2
De nieuwe standaard
#Kunststof
#Deuren
deceuninck elegant infinity thermofibra verdiept profiel
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra 115 X
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 0,91
ThermoFibra & Forthex technologie
#Kunststof
#Ramen
deceuninck elegant infinity verdiept profiel
Deceuninck Elegant infinity 115
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 1,1
De nieuwe standaard
#Kunststof
#Ramen
deceuninck elegant infinity thermofibra vlak profiel
Deceuninck Elegant infinity 76 thermofibra
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uf 0,88
Vlakke uitstraling aan buitenzijde
#Kunststof
#Ramen
deceuninck elegant abstract vlak profiel
Deceuninck Elegant Abstract 76 X
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uw 0,81
Modernistisch en architecturaal design
#Kunststof
#Ramen
deceuninck elegant infinity vlak profiel
Deceuninck Elegant Infinity 76 X
Zeer lage isolatiewaarde v.a. Uw 1,1
Klassiek terugliggend design
#Kunststof
#Ramen

Aluminium kozijnen & deuren

Deceuninck levert aluminium kozijnen van topkwaliteit in diverse uitvoeringen. De sterkte eigenschappen van aluminium zorgen ervoor dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn in kozijnconstructies en uitstraling. Met een geringe aluminium profilering zijn grote raamoppervlaktes te overspannen waardoor meer lichtinval mogelijk wordt. Een groot ruimtelijk gevoel is het resultaat. Deceuninck aluminium kozijnen gaan decennia lang mee en geven hoge isolatiewaarden tijdens de koude maanden.

Overige voordelen Deceuninck aluminium kozijnen:

 • Lange levensduur
 • Uitstekende isolatie van warmte en geluid
 • Onderhoudsarm en eenvoudige reiniging
 • Het hang- en sluitwerk is inbraakwerend
 • Strakke moderne uitstraling
 • Kleurvast
 • Ruime keuze in uitvoering, kleur en vormgeving
 • Aluminium deuren en schuifpuien kunnen in dezelfde stijl worden uitgevoerd als de kozijnen
 • Keuze uit diverse soorten beglazing

Een Deceuninck aluminium kozijn hoeft dus nooit geschilderd te worden omdat de RAL-kleur met hoge temperatuur op het kozijnoppervlak wordt gemoffeld, een proces waarbij een lak wordt uitgehard boven de 150 graden Celsius. De Deceuninck aluminium kozijnen zijn leverbaar in diverse kleuren en zijn passend voor elke woonstijl.

Decalu aluminium kozijnen

De aluminium kozijnen van Deceuninck zijn ondergebracht in de Decalu-reeks. Deze zijn uniek vanwege specifieke constructietechnieken die ook zijn toegepast in onze kunststof kozijnen van Elegant. Decalu kozijnen zijn ontwikkeld met de zogenaamde So Easy technologie. Deze fabricage methode realiseert een minimale Uw-waarde. Deze Uw waarde is een isolatiewaarde van een kozijn en de beglazing met inbegrip van de randverliezen. Als deze waarde laag is houdt dat in dat een kozijn goed isoleert.

Decalu kozijnen en deuren kunnen altijd gecombineerd worden, daardoor wordt een rustige, strakke uitstraling een feit.

De volgende drie eigenschappen maken de Decalu aluminium kozijnen reeks speciaal:

 1. Hoge technische prestaties: hoge performantiewaarden door thermische isolatie en middensluiting.
 2. Gedetailleerd ontwerp: minimale breedtes van dichtingen en profielen, verborgen beslag, onzichtbare afwatering.
 3. Gebruiksvriendelijkheid: eenvoudige bediening en onderhoud.

Aluminium profielen

Deceuninck Decalu steel Aluminium kozijn detail
Nu ook Aluminium kozijnen op maat bij Partumonline.nl
#
#
Kunststof vast glas kozijn met wit houtnerf
De voor- en nadelen van kunststof kozijnen
#
#
productieproces-kunststof-kozijnen
Het productieproces van kunststof kozijnen
#
#

Duurzaamheid en recycling

Duurzaamheid is een hoge prioriteit bij Deceuninck. Als multinational streven wij naar een zo laag mogelijke milieu-impact en circulair te zijn. Wij verwezenlijken een lage CO2-voetafdruk, een constante vermindering van onze hoeveelheid aan gebruikte grondstoffen en uiteraard een vermindering van afval.

Deceuninck heeft de recyclagecapaciteit verviervoudigd tot maar liefst 45.000 ton per jaar. Dit wordt gerealiseerd door een hoogtechnologische recyclagefabriek gebouwd door Deceuninck, deze is de grootste in de Benelux en operationeel sinds 2018. Deze installatie bevindt zich op hetzelfde terrein als de compoundingfabriek in Diksmuide, daar wordt 105.000 ton compound per jaar geproduceerd. Hier worden voornamelijk eerstegeneratieramen gerecycled.

Wat betekent nu 45.000 ton gerecycleerd materiaal in de praktijk?

 1. Dat komt overeen met 2,3 miljoen ramen die de afval en verbranding ontwijken
 2. Het is gelijk aan een vermindering van 90.000 ton CO2-uitstoot
 3. Het is ook gelijk aan 2.7 miljoen kozijnprofielen die niet verbrand hoeven te worden of als afval verwerkt worden.

Een groot voordeel van kunststof materiaal is dat het minimaal 10 keer kan worden gerecycleerd, en de mechanische eigenschappen blijven alsnog van kracht. Bij een kunststof kozijn kan er 8 keer worden gerecycleerd zonder kwaliteitsverlies. De levensduur van een kunststof kozijn is minimaal 35 jaar, dus we kunnen aannemen dat er een levenscyclus is van 300 jaar. Door het gesloten circuit systeem van onze recyclagefabriek is er dus geen verlies van de gunstige eigenschappen van kunststof.

Deceuninck Recycling heeft certificaten van EuCertPlast en VinylPlus. EuCertPlast certificatie waarborgt het recyclen van postconsumer kunststoffen. Het VinylPlus-productlabel is een certificatie voor een duurzame bedrijfsvoering, processen en producten, inkoopbeleid en tracering van grondstoffen, en afvalbeleid.

Advies nodig? Vraag om een terugbelverzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!
Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen Unique Selling Points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

10% aanbetaling
Omdat al onze producten maatwerk zijn, duurt het een aantal weken voordat de bestelling wordt bezorgd. Dat is dan ook de reden waarom wij een aanbetaling van 10% hanteren. Het openstaande bedrag betaal je pas bij levering van de producten.
Beoordeeld met een 9+

We willen onze klanten een optimale ervaring bieden en daar doen we alles voor. Ook wanneer er iets mis is gegaan met je bestelling. We proberen er alles aan te doen om je tevreden te stellen. Dit is dan ook terug te zien in onze reviews die onafhankelijk worden verzameld door het bedrijf Kiyoh. Je kunt via deze link onze reviews vinden.

Landelijke montag service

Al onze producten kunnen los geleverd worden, met inmeetservice of volledige voorzien van montage. Wij werken met diverse montage partners zodat we het hele land kunnen bedienen. Omdat dit door externe bedrijven wordt uitgevoerd wordt hier een aparte offerte voor opgemaakt. Om transparant over de montage kosten te zijn kun je alle prijzen terugvinden in de onderstaande tabel. Ook wordt er bij elk afzonderlijk product onder de “in winkelmand” button een schatting van je montage kosten aangegeven. Hierdoor heb je direct een indicatie wat het kozijn plus de montage kosten zijn.

Montage prijzen
WerkzaamhedenPrijs
Kozijn + deur/raam plaatsen met stellijsten en afwerken: buiten met kit, binnen met afwerklat.€130 per M2
Stellijsten, hoeklijn, schroeven, pur & kit.€22 per meter
Nieuwe loodslab onderkant of bovenkant.€27 per meter
Kozijn+deur/raam verwijderen (tot de erfgrens)€30 per M2
Oude materialen afvoeren (excl.stortkosten)€40
Werken >3 m (steiger) leveren/op- en afbouwen€330
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500

Wanneer je een orderwaarde van meer dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof & aluminium kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Voor consument en zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten kunnen wij je maatwerk kozijnen verzorgen. Wij hebben hier een speciaal partnerprogramma voor opgesteld. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via mail: info@partumonline.nl of telefoon op: +31 72 – 23 40 001.

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.