K-vision kozijnen

Bij Partumonline.nl vind je tal van mogelijkheden op het vlak van kozijnen, waarmee je je woning of werkruimte hoe dan ook stijlvol en functioneel afwerkt. Ook het merk K-Vision, dat tot een van de grootste van Nederland hoort, maakt deel uit van het aanbod.

Wat heeft K-Vision nu zoal te bieden? Welke producten vind je bij Partumonline.nl en wat kan je van deze kozijnen verwachten? Deze en meer vragen krijgen hieronder een duidelijk antwoord.

De geschiedenis van het topmerk K-Vision

K-Vision is als Nederlandse dochteronderneming van Profine GmbH als sinds 1969 actief op de markt, met een breed aanbod aan onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen. De moederonderneming International Profine Group heeft echter wereldwijd al talloze productielocaties voor kozijnen en deursystemen onder de namen Kömmerling, KBE en Trocal.

De kozijnen binnen het ruime aanbod staan bekend onder de naam K-Vision en pakken uit met enkele unieke eigenschappen op het vlak van isolatie, afwerking en stijl. Het bedrijf, dat sinds 2021 bestuurd wordt door Dr. Peter Mrosik, een particulier investeerder, is niet voor niets een van de grondleggers van de nieuwe generatie bouwproducten uit kunststof.

De geschiedenis van het topmerk K-Vision

De kozijnen binnen het ruime aanbod staan bekend onder de naam K-Vision en pakken uit met enkele unieke eigenschappen op het vlak van isolatie, afwerking en stijl. Het bedrijf, dat sinds 2021 bestuurd wordt door Dr. Peter Mrosik, een particulier investeerder, is niet voor niets een van de grondleggers van de nieuwe generatie bouwproducten uit kunststof.

Circulair wonen en werken met K-Vision

Profine producten, waaronder K-Vision kozijnen, zijn gebouwd met de focus op duurzaamheid en vernieuwing. Het moederbedrijf houdt zich al jaren bezig met het recycleren van producten voor industriële toepassingen en zogenaamd circulair ondernemen.

Het resultaat? Profine mag zich de eerste leverancier van systemen noemen die het prestigieuze Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst heeft genomen.

Na een grondig beoordeling van de processen is Kiwa tot de conclusie gekomen dat de K-Vision profielsystemen een circulaire werkwijze gebruiken. Dat bewijst dat je met deze producten een duurzame investering doet die écht bijdraagt aan de toekomst van de planeet.

Wat houdt circulair ondernemen precies in?

1. Het recycleren van materialen voor dezelfde en gelijkwaardige producten
2. Het opnieuw gebruiken van overtollige materialen bij profielen
3. Reststukken terugnemen die zijn ontstaan bij de productie van gevelonderdelen uit kunststof
4. Materialen voor gevelelementen van renovaties terugnemen
5. Producten leveren die 50 jaar of langer meegaan

Een recycling programma met oog voor de toekomst

Het Profine Recycling Programma behoort tot de sterkste troeven van deze onderneming en levert een noemenswaardige bijdrage aan de materiaalstromen op internationaal niveau. Het uiteindelijke doel? Alle producten helemaal opnieuw gebruiken.

De voordelen van deze aanpak spreken voor zich:

 • De CO2-uitstoot verlagen
 • Een tweede leven geven aan oudere producten
 • De kwaliteit van originele producten behouden
 • Bijdragen aan het milieu

Dankzij een sectorbrede recycling is het mogelijk om oudere en recycleerbare materialen opnieuw in te zetten voor de productie van kozijnen uit kunststof. Dit is de focus van de Greenline visie van K-Vision. In Nederland vertaalt deze werkwijze zich in een samenwerking met gerenommeerde bedrijven, zoals Werven Infra & Recycling.

Welke producten kunnen helemaal gerecycleerd worden?

 • Restlengtes van profielen
 • Overblijvende zaagstukken
 • End-of-life kozijnen
 • Spaanders

Duurzaamheid: een grote troef van K-Vision kozijnen

Duurzaamheid begint bij het gebruik van hoogwaardige producten die niet alleen lang meegaan, maar ook mogelijkheden bieden op het vlak van recyclage. K-Vision kozijnen zijn uiterst duurzaam en bestaan voor een groot deel uit recycleerbare materialen, waardoor ze tot 10 keer opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarbij dragen de producten natuurlijk bij aan een lagere belasting van het milieu.

Hieronder enkele extra voordelen op het vlak van recyclage:

 • Het afval bij de productie van kunststof kozijnen dient als basis voor de grondstoffen om nieuwe kozijnen te maken
 • Elk K-Vision kunststof kozijn bevat gerecycleerd materiaal
 • K-Vision neemt je oude kozijnen mee als je nieuwe laat plaatsen, waarna deze materialen gesorteerd en hergebruikt worden voor nieuwe kozijnen
 • Wanneer K-Vision kozijnen aan het einde van hun termijn komen, worden ze 100% opnieuw gebruikt

Naast de langetermijnvoordelen van K-Vision kozijnen op het vlak van duurzaamheid zijn er ook andere troeven aan verbonden. Zo geniet je als consument altijd van sterk isolerende profielen, die dankzij de combinatie met triple glas zorgen voor een beter binnenklimaat. Het resultaat is een lagere stookbehoefte in huis, waardoor je minder betaalt en het milieu een handje helpt.

Wat kan je verwachten van de prestaties van K-Vision kozijnen?

K-Vision kozijnen zijn een slimme investering als je op zoek bent naar profielen die niet alleen de uitstraling, maar ook het comfort en de duurzaamheid van je woning positief beïnvloeden. Hieronder lees je meer over de prestaties van K-Vision producten:

1. Een warme, gezellige woning met K-Vision kozijnen

Warmte in huis is essentieel voor een aangenaam en gezond leefklimaat en de K-Vision kozijnen dragen daaraan bij. Een Uframe-waarde van 1,2 W/m2K garandeert in de eerste plaats dat K-Vision kozijnen weinig warmte verliezen. Daarbij zorgt de toevoeging van een schuim- en staalcombinatie ervoor dat deze waarde nog lager wordt, tot amper 1,0 W/m2K.

2. Luchtdichte profielen voor het beste binnenklimaat

Daarbij ben je bij K-Vision kozijnen zeker van een luchtdicht karakter, zoals bewezen door onafhankelijke tests. Het resultaat is dat K-Vision kozijnen uitpakken met een hoge klassering op het vlak van luchtdichtheid (Klasse 4) en slagregendichtheid (tot klasse 9A). Hierdoor heb je geen last van wind of zelfs regen die in je woning doordringt.

Wil je de luchtdichtheid van je nieuwe K-Vision kozijnen nog verbeteren? Dan zijn de WindStoppers een slimme investering. Dit is vooral interessant als:

 • Je woning windgevoelig is
 • Je dicht bij een vliegveld woont
 • Je aan een drukke straat woont

De resultaten liegen er niet om: met de WindStoppers uitbreiding verbeter je de luchtdichtheid van je K-Vision kozijnen met 35%. Dat betekent een beter wooncomfort en een duurzamere manier van leven.

3. Ga geluidsoverlast tegen met de juiste kozijnen

Geluidsoverlast is een storende factor bij heel wat gebouwen, waaronder particuliere woningen. Omgevingsgeluiden bij een vlieghaven, treinstation of snelweg verlagen het wooncomfort drastisch en vereisen dan ook drastische maatregelen.

Dankzij het gebruik van hoogwaardige soorten isolatieglas in K-Vision kozijnen verkrijg je echter geluidwerende profielen tot 48 dB. Zo hoeft lawaai geen stoorzender te zijn in je woning of bedrijfspand.

4. Verlaag het risico op brand, dankzij K-Vision kozijnen

Ten slotte beschikken K-Vision kozijnen ook over brandwerende elementen. Bij afmetingen van 3000 mm x 3000 mm beschik je over de mogelijkheid om een pui tot wel 30 minuten brandwerend te maken. Daarbij is het ook mogelijk om verschillende elementen vrij in te delen:

 • Het glas
 • Het paneel
 • Het raam (kiep-, val-, draai- en binnen- en buiten draaiend)
 • De deur (binnen- en buitendraaiend)

Het resultaat is dat de brandveiligheid van je woning als geheel sterk verbetert en dat geeft je natuurlijk heel wat gemoedsrust in je eigen woning of bedrijf.

Het K-Vision Trend verdiept profiel

Bij Partumonline.nl vind je schillende K-Vision systemen, waaronder het Trend verdiept profiel uit kunststof. Dit model geeft precies dezelfde uitstraling en warmte als houten varianten en is dan ook een must-have als gezelligheid en stijl hoog op je lijstje met prioriteiten staat.

Dit profiel beschikt over een speciale diepte, waardoor een echte hoekverbinding gecreëerd wordt. Het resultaat is een kozijn met een onmiskenbaar positief effect op de algemene uitstraling van je interieur.

Hieronder enkele unieke kenmerken:

 • Inbouwdiepte: 120 mm
 • Kleursystemen: proCoverTec en folie
 • Inbraakwerendheid: Klasse 2
 • Luchtdichtheid: 450 Pa tot 600 Pa
 • Glasopname: 48 mm
 • Isolatiewaarde: Ufr = 1,2
 • Brandwerendheid: Klasse EW30/EI30/ EW60

Het K-Vision Trend vlak profiel

Ook het K-Vision Trend vlak profiel is een goede kandidaat en dan specifiek voor een aluminium uitstraling met een strak ontwerp. De Classic collectie met vlak profiel is op zich al heel lang in gebruik, maar tegenwoordig zijn deze modellen vooral populair in grijstinten. Een belangrijke troef van deze collectie is dat de profielen uiterst lang meegaan, waardoor je ook bespaart op onderhoudskosten.

Hieronder enkele unieke kenmerken:

 • Inbouwdiepte: 76 mm
 • Kleursystemen: proCoverTec en Folie
 • Inbraakwerendheid: Klasse 2
 • Luchtdichtheid: 450 Pa tot 600 Pa
 • Glasopname: standaard 48 mm
 • Isolatiewaarde: Ufr van 1,1
 • Brandwerendheid: Klasse EW30/EI30/EW60

De K-vision Premidoor hefschuifdeur

Ten slotte vind je bij Partumonline.nl ook de K-Vision Premidoor hefsdchuifdeur, een sterk staaltje op het gebied van hefschuifdeuren dankzij het gebruik van een drempelloos systeem dat een hoog gebruikscomfort biedt. Ook de uitstekende thermische isolatie en het stijlvolle karakter maken dit model een must-have voor moderne interieurs of renovaties.

De Premidoor hefschuifpui kan daarbij tot wel 2,6 meter hoog en 6,5 meter lang geleverd worden, afhankelijk van je persoonlijke keuze op het vlak van kleur en uitvoering. Het slanke ontwerp, gecombineerd met een hoge transparantie door een vaste beglazing geeft deze schuifdeur een uiterst modern aanzicht. Reken daarbij de prachtige decoratieve kleuren in proCoverTech en folie-uitvoering waaruit je kunt kiezen en het plaatje is compleet.

Hieronder enkele unieke kenmerken:

 • Hoge isolatiewaarden: Uf = 1,4 tot 1,5 W / m3 K
 • Een barrièrevrije uitvoering: 18 mm opstap

Zonder de juiste kleuren zijn je nieuwe K-Vision kozijnen niet compleet

Kleur is een essentiële factor als het gaat om kozijnen en K-Vision biedt dan ook heel wat mogelijkheden. Al sinds de opkomst van deze profielen zijn ze verkrijgbaar met kleur. Er wordt gebruik gemaakt van een UV-bestendige folie om het profiel zelf een kleurlaag te geven, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Een belangrijk voordeel? Je hoeft je nieuwe profielen niet elk jaar te schilderen. Het grootste voordeel van de unieke kleurcombinaties bij K-Vision kozijnen is echter dat je woning een eigen karakter krijgt. Draaidelen en andere elementen kunnen gemakkelijk een andere tint gegeven worden.

De basiskleuren voor profielen bij K-Vision zijn:

 • Wit (RAL 9016)
 • Crème (RAL 9001)

Zo geef je je nieuwe kozijnen precies de look die ze nodig hebben om écht een meerwaarde te vormen voor je inrichting.

K-Vision kozijnen bestellen bij partumonline.nl

Ben je overtuigd van de meerwaarde van K-Vision kozijnen? Bestel dan snel je gewenste model bij Partumonline.nl. Dankzij de online configurator bereken je helemaal zelf hoe veel je nieuwe kozijnen kosten op basis van de afmetingen, afwerking, het type isolatieglas en meer.

Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken voor de installatie van je kozijnen? Vertrouw dan op de Partumonline.nl montageservice. Zo ben je zeker van een prachtig, duurzaam en kwalitatief hoogstaand resultaat.

De voordelen bij Partumonline.nl

Wat kan je verwachten als je je K-Vision kozijnen aankoopt bij Partumonline.nl? Dit zijn enkele van onze sterkste troeven:

 • Gratis bezorging vanaf 1500 euro
 • Een breed aanbod aan mogelijkheden
 • Voor particuliere en zakelijke doeleinden
 • Slechts 10% aanbetaling

Kortom, alles wat je nodig hebt om ten volle van je nieuwe K-Vision kozijnen te genieten!

Vragen en advies over K-vision kozijnen

De kwaliteit, duurzaamheid en het karakter van K-Vision kozijnen zijn niet te ontkennen. Natuurlijk wil je graag zo veel mogelijk info over dit merk, de collectie aan producten en de werkwijze bij de productie van kozijnen. Enkel zo weet je zeker dat je precies de juiste oplossing in huis haalt.

Partumonline.nl geeft je als trotse aanbieder van K-Vision kozijnen antwoorden op al je vragen. Zo weet je waar je aan toe bent bij de aankoop van nieuwe kozijnen. Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required