INSTRUCTIE

Deur tocht of sluit niet goed

Als een deur tocht als je hem op slot hebt gedraaid, zijn de sluitkommen boven en onderin het kozijn niet goed afgesteld.
Als de haken van de meerpuntssluiting uitgekomen zijn, komen deze in sluitkommen terecht.
Die sluitkom kun je afstellen om meer of minder druk te geven op de haken. Hierdoor zal de deur boven en onder meer in de rubbers getrokken worden, waardoor de tocht wordt opgelost.

Let op te strak zetten zorgt er voor dat:

  • je heel veel kracht moet uitoefenen met de sleutel (bij cilinder bediende sloten, meestal bij naar binnen draaiende deuren)
  • je heel veel kracht moet uitoefenen met de kruk (bij kruk bediende sloten, meestal bij naar buiten draaiende deuren)
  • de haken niet goed uitkomen bij automatische kozijnen (meestal bij vouwanden en aluminium deuren) en dan wil de deur niet op slot
    De haken zouden ook niet goed uit kunnen komen omdat het palletje van het automatische slot niet bediend wordt, omdat de deur aan de sluitzijde te ver van het kozijn staat.
    In dit geval moet je de deur evenwijdig verplaatsen richting de sluitzijde. Zie hiervoor:
    https://www.partumonline.nl/instructie/afstellen-deur-scharnieren

Er zijn ook nog andere typen sluitkommen, maar die werken op dezelfde manier.

Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required