kozijnen met subsidie

Inhoudsopgave

Het nieuwe jaar is weer aangebroken, wat inhoudt dat er weer een nieuwe subsidie regeling mogelijk is voor het verbeteren van de isolatie binnen je woning. 1 januari 2022 is de datum waarop je weer in aanmerking kunt komen voor een dergelijke subsidie regeling. Het is zeker geen overbodige luxe om hier gebruik van te maken, want het kan je een mooie besparing opleveren. Zo is gebleken dat je tot wel 150 euro per vierkante meter kunt ontvangen voor je nieuwe aluminium of kunststof kozijnen. Wie van ons zou er niet graag profiteren van een dergelijke regeling? Daarom is nu het beste moment om te kiezen voor nieuwe kunststof of aluminium kozijnen.

subsidie regeling 2022

Voorheen was er sprake van een SEEH regeling. In 2022 is dit anders. Nu is er een ISDE regeling. Deze regeling is uitgebreid met duurzame energieproductie. Hierbij kun je denken aan isolatie in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtenetten, maar je kunt ook kiezen voor twee verschillende soorten maatregelen om isolatie binnen je woning toe te passen. Daarnaast kan isolatie gecombineerd worden met bijvoorbeeld een warmtepomp of een zonneboiler. Ook kunststof kozijnen en aluminium kozijnen met dubbel of triple glas is een manier om je huis duurzamer te maken. In combinatie met een isolatiemaatregel kun je dus gebruik maken van subsidie. Deze regeling is van toepassing voor particulieren, bedrijven of VvE’s.

Bovendien gaat ISDE 2022 met enkele pluspunten gepaard ten opzichte van de voorganger. Zo wordt er geen onderscheid meer gemaakt op basis van het soort woning dat je bezit. Het minimaal aantal te isoleren oppervlak in vierkante meters is verlaagd naar 8M2, zodat je sneller aanspraak maakt op deze subsidie. Het glas in de kunststof kozijnen of aluminium kozijnen moeten gecombineerd worden met een isolatie- of warmte maatregel, bijvoorbeeld een warmtepomp. De maximale subsidie voor kunststof of aluminium kozijnen is 150 euro per vierkante meter.

Meer info over de ISDE regeling

ISDE staat voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Dankzij de ISDE kan er subsidie aangevraagd worden voor uiteenlopende soorten isolatiemaatregelen die als doel hebben om energie te besparen. Ook voor het verduurzamen van de energieproductie kan subsidie aangevraagd worden. Een aantal voorbeelden hiervan zetten we hieronder voor je op een rij:

 • Nieuw glas laten plaatsen in de vorm van HR++ dubbelglas of HR+++ triple glas.
 • Isolatie in allerlei soorten en maten waaronder spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, kruipruimte isolatie en gevelisolatie.
 • Het laten plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler.
 • Plaatsen van zonnepanelen.
 • Gebruik maken van windturbines.

Ook kunststof kozijnen en aluminium kozijnen in combinatie met het vervangen van het glas vallen dus onder deze regeling. Hierdoor profiteer je dus extra op het vervangen van je kozijnen.

Zonnepanelen

Kunststof of aluminium kozijnen met duurzamere beglazing

Om aanspraak te maken op deze subsidieregeling, is het nodig om kunststof kozijnen of aluminium kozijnen te combineren met een duurzamer soort glas. Hierbij kan gedacht worden aan HR++ dubbelglas of HR++ triple glas. Dit geeft je recht op subsidie, mits er minimaal acht vierkante meter aan glas geplaatst gaat worden. Kunststof of aluminium kozijnen aanbrengen in je huis telt voor één isolerende maatregel. Combineer je het met andere maatregelen, dan kun je de isolatiewaarde van je woning helemaal op peil houden. Dit brengt diverse aangename voordelen met zich mee, zoals een fijner woonklimaat en een beter behoud van de warmte binnen. Zo hoeft er tijdens koude dagen minder gestookt te worden, wat een flinke besparing op je energierekening zal opleveren. Isolatiemaatregelen zijn hierdoor een investering die zichzelf terugverdienen.

Ook de kunststof kozijnen en aluminium kozijnen van Partumonline.nl komen in aanmerking voor de ISDE regeling van 2022. De standaard varianten zijn voorzien van HR++ glas, maar er kan ook gekozen worden voor HR+++ triple glas voor net dat extra beetje comfort en een hogere isolatiewaarde. Het mooie aan ons assortiment is dat je bij ons terecht kunt voor kozijnen met een goede prijs. Onze kozijnen zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een uitmuntende isolatiewaarde. Deze waardes voldoen aan de vereisten die nodig zijn om gebruik te kunnen maken van de ISDE subsidie regeling.

Subsidiebedragen voor glas

Of je nu kiest voor aluminium kozijnen of kunststof kozijnen, voor de subsidie dien je dit te combineren met een duurzamere variant van glas. Het soort glas waar je voor kiest heeft een invloed op de hoogte van de subsidie per vierkante meter die je kunt ontvangen. In de tabel hieronder hebben we deze prijzen voor je op een rij gezet:

Glas typeSubsidiebedrag per M2
Kozijn met HR++ dubbel glas€53
24MM Paneel€23
Deur met HR++ dubbel glas€53
Kozijn met HR+++ triple glas€150
36MM Paneel€115
Deur met HR+++ triple glas€150

Niet op alle kozijnen kunt u subsidie krijgen.

 • Bij de toepassing van Triple glas moet u verplicht ook de kozijnen vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m2K.

Bij aluminium schuifpuien en harmonicadeuren kan het zijn dat deze waarde niet gehaald wordt. Vraag daarom altijd vooraf op of uw kozijn in aanmerking komt voor subsidie.

Wat moet je nog meer weten over de ISDE 2022?

Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruik maken van deze subsidie regeling. Deze regeling geldt alleen voor woningen in Nederland. Daarnaast is het van belang om te weten dat de isolatiemaatregelen geplaatst dienen te worden door een erkend bouwbedrijf. Triple beglazing is de beste optie om te kiezen, aangezien je in verhouding meer korting op je kozijnen hebt. Je mag geen subsidie voor kozijnen aanvragen als je in het verleden ook al van een ISDE regeling gebruik hebt gemaakt hiervoor.

Waar kun je deze subsidie aanvragen?

Subsidie kan aangevraagd worden via het dit E-loket, oftewel de website van de RVO. Een DigiD is vereist. Neem de aanvraagprocedure goed door vooraf. Ga je de subsidie aanvragen, let er dan op dat aan alle voorwaarden voor een subsidie voldaan wordt. Het aanvragen van de subsidie doe je nadat je nieuwe kozijnen (en andere maatregelen) zijn geplaatst. Je kunt tot een jaar na plaatsing subsidie aanvragen. Een bewijs van aanschaf en betaling is vereist.

Waarom kozijnen van Partumonline.nl?

Partumonline.nl kiest voor kwalitatief hoogwaardige leveranciers, maar snapt ook dat je scherpe prijzen wilt. Daarom hebben we onze productie zeer efficiënt ingericht en kopen we grote volumes in. Hierdoor leveren wij kunststof & aluminium kozijnen tegen zeer scherpe prijzen.

Dit zijn de voordelen van Partumonline.nl:

 • Landelijk montage service
 • Slechts 10% aanbetaling
 • Beoordeeld met een 9+
 • Profielen van Deceuninck of Aluplast
 • Gratis bezorgd v.a. €1500

Klantenservice Partumonline.nl

Omdat kunststof kozijnen producten zijn die op maat worden gemaakt, komen er meestal vragen bij kijken voordat je een bestelling plaatst. Ons team van specialisten staan altijd klaar voor een passend advies en zijn daarom goed bereikbaar. Stel je vraag via de livechat, e-mail: info@partumonline.nl of via het telefoonnummer +3172-2340001. Dit telefoonnummer is ook beschikbaar voor vragen via Whatsapp.

Kunstof kozijnen

Je stelt zelf al een kunststof kozijn samen v.a. €123,59


Bekijk kozijnen

Aluminium kozijnen

Je stelt zelf al een Aluminium kozijn samen v.a. €264,92


Bekijk kozijnen

Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required