Kunststof kozijnen vergelijken

Type kern, staal of geïsoleerd

Een stalen kern is zwaarder, maar goedkoper dan een geïsoleerde kern. Het voordeel van een geïsoleerde kern is dat deze veel minder warmte verlies heeft over het
kozijn profiel dan met een stalen kern. Staal geleidt warmte helaas erg goed. De geïsoleerde kernen van Deceuninck zijn voorzien van voorgespannen draden, welke
zorgen voor een uitstekende sterkte van de kern. Tevens heeft Deceuninck een vleugel zonder staal, maar met een thermofibra versterking. Dit is net zo sterk als staal, maar isoleert veel beter.

Diepte van het profiel

De keuze voor diepte van het profiel, doe je puur esthetisch, dus wat je mooi vindt. Een vlak profiel is bijvoorbeeld 76 mm en het verdiepte profiel van Deceuninck is 115 mm. Het verdiepte profiel lijkt meer op een houten kozijn en is daarom populair in Nederland. Een verdiept profiel is niet sterker of beter geïsoleerd dan een vlak profiel. Dat hangt namelijk vele meer af van het aantal kamers.

Aantal kamers

[elementor-template id=”178109″]

Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required