Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

Schuifpui

Inhoudsopgave

Een schuifpui is een geweldige manier om meer ruimte in uw huis te creëren. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of een renovatie, een schuifpui kan een echte meerwaarde zijn voor uw woning. In deze gedetailleerde gids zullen we u alles vertellen wat u moet weten over schuifpuien, van de verschillende soorten en stijlen tot de voordelen en nadelen, en hoe u de juiste keuze kunt maken voor uw huis.

Soorten schuifpuien

Er zijn verschillende soorten schuifpuien op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. De meest populaire soorten zijn:

 • 2-delige schuifpui: deze schuifpuien hebben slechts één deur die langs één zijde van het raam glijdt. Dit is de meest eenvoudige en vaak de voordeligste optie.
 • 4-delige schuifpui: deze schuifpuien hebben twee deuren die langs beide zijden van het raam naar links of rechts glijden. Dit is een geweldige optie voor grotere ruimtes en biedt een grotere opening voor toegang.
 • 3-delige schuifpui: deze schuifpuien hebben één, twee of drie deuren die langs meerdere zijden van het raam glijden. Dit is de meest luxe optie en biedt de grootste opening voor toegang. Bekijk per materiaal naar de mogelijkheden.

Voordelen van een schuifpui

Er zijn tal van voordelen aan het installeren en gebruiken van een schuifpui in uw huis. Hier zijn enkele van de grootste voordelen

 • Meer ruimte: Een van de grootste voordelen van een schuifpui is dat het u toelaat om meer ruimte in uw huis te creëren. Wanneer de deuren geopend zijn, wordt de scheiding tussen binnen- en buitenruimte verwijderd, waardoor u een grotere woonruimte krijgt.
 • Verbeterde ventilatie: Een ander groot voordeel van een schuifpui is dat het u toelaat om uw huis beter te ventileren. Wanneer de deuren geopend zijn, kan verse lucht gemakkelijk binnenstromen, wat helpt bij het verminderen van de luchtvochtigheid en het verbeteren van de luchtkwaliteit.
 • Verbeterde verlichting: Schuifpuien laten ook meer natuurlijk licht binnen, waardoor uw huis lichter en aangenamer wordt. Dit kan ook helpen bij het verminderen van uw energiekosten, aangezien u minder kunstmatige verlichting hoeft te gebruiken.
 • Verbeterde toegang: Schuifpuien bieden ook een verbeterde toegang tot uw tuin of terras. Dit is vooral handig voor mensen met een beperkte mobiliteit of voor degenen die graag buitenleven.
 • Verbeterde esthetiek: Schuifpuien kunnen ook een grote esthetische bijdrage leveren aan uw huis. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor u ze kunt afstemmen op de stijl van uw huis.

Nadelen van schuifpuien

Hoewel er veel voordelen zijn aan het installeren van een schuifpui, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening gehouden moet worden:

 • Hogere kosten: Schuifpuien zijn vaak duurder dan traditionele ramen en deuren. Dit komt omdat ze meer materiaal en arbeid vereisen.
 • Onderhoud: Schuifpuien vereisen meer onderhoud dan andere kozijnen. Dit komt omdat ze meer bewegende onderdelen hebben. Een aantal keer per jaar goed schoon maken is dan ook gewenst.
 • Zon/warmte: Een schuifpui is een geweldige manier om meer licht in huis te laten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de zon, omdat deze de hele dag op je ramen kan staan en ervoor kan zorgen dat het binnen erg warm wordt.
 • Insecten: Een schuifpui die in de zomer open staat, geeft een gevoel van vrijheid, maar kan helaas ook leiden tot een toename van insecten in huis. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een hor. Er zijn diverse aanbieders online die je hier goed bij kunnen helpen. We raden ten alle tijden aan om dit pas na plaatsen van de schuifpui te doen.

Hoe kies ik de juiste schuifpui?

Nu u bekend bent met de verschillende soorten, stijlen en voordelen van schuifpuien, is het tijd om de juiste keuze te maken voor uw huis. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het maken van uw keuze:

 • Bepaal uw budget: Het eerste dat u moet doen, is bepalen hoeveel u wilt uitgeven aan een schuifpui. Dit zal helpen bij het beperken van uw keuzes qua materialen.
 • Bepaal de grootte van de opening: Bepaal ook hoe groot de opening moet zijn voor uw schuifpui. Dit zal bepalen hoeveel deuren u nodig heeft en hoeveel ruimte u wilt creëren.
 • Kies de juiste stijl: Kies vervolgens een stijl die bij uw huis past. Dit kan een modern, traditioneel of landelijk design zijn.
 • Overweeg de veiligheid: Overweeg ook de veiligheid van uw schuifpui. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpui met veiligheidskenmerken zoals een slot of een alarmsysteem.
 • Overweeg het onderhoud: Overweeg ook hoeveel onderhoud u bereid bent te doen voor uw schuifpui. Sommige soorten en materialen vereisen meer onderhoud dan andere.
 • Bepaal de isolatie: Bepaal ook hoeveel isolatie u wilt voor uw schuifpui. Dit is vooral belangrijk als u in een koude of geluidsoverlast gevoelige omgeving woont.

Door deze tips in acht te nemen, kunt u de juiste schuifpui kiezen voor uw huis en de ruimte en esthetiek verbeteren. Bedenk dat het installeren van een schuifpui een grote investering is, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken.

Kunststof, aluminium of houten schuifpui?

Bij het kiezen van een schuifpui komt er veel bij kijken. Zo is het belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste past bij uw wensen en eisen. Hieronder bespreken we de verschillen tussen kunststof, aluminium en houten schuifpuien, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien zijn een populaire keuze vanwege hun lage onderhoudskosten en grote weerstand tegen weersinvloeden. Bovendien zijn ze vaak goedkoper dan andere soorten schuifpuien. Een nadeel van kunststof schuifpuien is dat je snel aan een limiet zit qua hoogte en/of breedte in combinatie met een folie kleur. Het PVC kan namelijk erg warm worden in de zomer waardoor er vervorming kan ontstaan.

kunststof-hefschuifpui-4-delig
Kunststof hefschuifpui 4-delig
min 2900 mm | max 6500 mm
min 1900 mm | max 2600 mm
v.a. €5.036,44
Inclusief BTW
kunststof-hefschuifpui-2-delig
Kunststof hefschuifpui 2-delig
min 1500 mm | max 6500 mm
min 1900 mm | max 2600 mm
v.a. €2.606,13
Inclusief BTW

Aluminium Schuifpuien

Aluminium schuifpuien zijn sterk, licht van gewicht en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn ze goed bestand tegen weersinvloeden en hebben ze een goede isolatie. Daarnaast heb je flink meer keuze in het aanbod dan bijvoorbeeld kunststof of houten schuifpuien. Heb je bij voorbeeld een hele brede schuifpui nodig? Dan zul je vaak terecht komen bij een aluminium schuifpui. Een nadeel van aluminium schuifpuien is dat ze vaak duurder zijn dan andere materialen.

Gratis bezorgd
Aluminium hefschuifpui 4-delig
Aluminium hefschuifpui 4-delig
min 1500 mm | max 4000 mm
min 1900 mm | max 2500 mm
v.a. €3.319,44
Inclusief BTW
Gratis bezorgd
Aluminium hefschuifpui 2-delig
Aluminium hefschuifpui 2-delig
min 1500 mm | max 6000 mm
min 1900 mm | max 2600 mm
v.a. €3.485,42
Inclusief BTW

Houten schuifpuien

Houten schuifpuien zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling en warmtegevoel. Bovendien zijn ze goed te isoleren en bieden ze een goede geluidsisolatie. Een nadeel van houten schuifpuien is dat ze meer onderhoud vergen dan andere materialen en dat ze gevoelig zijn voor rot en schimmel. Goed onderhouden met een likje verf is hier dan ook een must.

Er zijn veel verschillende soorten schuifpuien beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een schuifpui is het belangrijk om te overwegen wat uw prioriteiten zijn, zoals onderhoudskosten, isolatie en uiterlijk. Als u op zoek bent naar een schuifpui met een lange levensduur, een goede isolatie en weerstand tegen weersinvloeden, dan is een aluminium schuifpui waarschijnlijk de beste keuze. Als u echter op zoek bent naar een schuifpui met een natuurlijke uitstraling, dan is een houten schuifpui een goede optie.

Kosten schuifpui

Een schuifpui wordt vaak op maat gemaakt voor de specifieke eigenschappen van een woning. Hierdoor moeten de kozijnen van de schuifpui nauwkeurig worden opgemeten. Dit kan leiden tot grote variaties in de kosten van de schuifpui. In het onderstaande overzicht geven we je een indicatie van de gemiddelde prijzen die je kunt verwachten per type materiaal schuifpui.

Schuifpui inclusief plaatsen

Het plaatsen van een schuifpui vereist precisie en aandacht. Het is belangrijk om de maten nauwkeurig op te meten, omdat fouten hierin extra kosten met zich mee kunnen brengen. Bovendien is het van groot belang dat je precies weet hoe je de gevel moet openbreken en hoe je de schuifpui waterdicht moet installeren om lekkages te voorkomen. Het is ook aan te raden om een extra paar handen te hebben tijdens het plaatsingsproces, aangezien het bijna onmogelijk is om een schuifpui alleen te installeren. Als je moeite hebt om iemand te vinden om je te helpen of als je bang bent dat je fouten maakt die extra kosten met zich meebrengen, kun je overwegen om het plaatsen van de schuifpui uit te besteden aan een van onze landelijke montagepartners. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het meten, uitlijnen en waterdicht installeren van de schuifpui.

Kosten schuifpui plaatsen

De kosten van een schuifpui laten plaatsen hangen aan diverse factoren. Bijvoorbeeld het materiaal is een grote kostenpost. Daarnaast wat vaak vergeten wordt is de bereikbaarheid van de montage plaats. Partumonline beschikt over een vrachtwagen met laadkraan, maar soms is dat niet genoeg en moet hier een externe kraan bij gehuurd worden waardoor de kosten erg op kunnen lopen.  Hieronder een klein overzicht waar je ongeveer aan moet denken als je een schuifpui wilt laten plaatsen.

Schuifpui 2 meter
Schuifpui 4 meter
Schuifpui 5 meter
Schuifpui 6 meter

Schuifpui met triple of dubbel glas?

Als je een nieuwe schuifpui laat plaatsen in je woonkamer, is het vandaag de dag ongebruikelijk om te kiezen voor enkel glas. Dit komt omdat enkel glas niet efficiënt is in het behouden van warmte in de winter en het creëren van comfort. Een populaire keuze voor meerdere lagen glas is dubbel HR++ of triple HR+++ glas. Het gebruik van triple glas in een schuifpui is duurder dan dubbel glas, maar biedt wel energiebesparende voordelen. In de winter verlies je minder warmte en hoef je minder te verwarmen, terwijl het in de zomer koel blijft en je minder snel een airconditioner hoeft te gebruiken.

Komt mijn Schuifpui in aanmerking voor Subsidie?

De Nederlandse regering heeft de regels voor subsidies versoepeld in het afgelopen jaar, waardoor het nu makkelijker is om subsidie te ontvangen voor het vervangen van uw schuifpui. Als u uw bestaande schuifpui vervangt door HR++ of triple glas, groter dan 8 m2 en geplaatst door één van onze landelijke montage partners, komt u in aanmerking voor subsidie. Vraag na het plaatsen van de schuifpui de CE-certificaten van het glas op bij onze klantenservice. Hiermee kunt u de subsidie aanvragen.

Goed alternatief voor schuifpui

Als je besluit dat een schuifpui niet het meest geschikt is voor jouw situatie, maar je wilt wel meer licht en lucht in huis brengen, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen.

 • Harmonicadeur: Een harmonicadeur is een uniek type deur dat zich opvouwt wanneer het wordt geopend. Hierdoor kun je de grootte van de opening zelf bepalen en deze zo breed mogelijk maken. Deze deuren zijn alleen verkrijgbaar in aluminium en te bestellen bij Partumonline.nl
 • Openslaande terras- of tuindeuren: zijn een populaire keuze voor veel mensen, omdat ze gemakkelijk te openen en te bedienen zijn in vergelijking met schuifpuien. Bovendien zijn ze vaak ook betaalbaarder. Echter, een nadeel is dat deze deuren bij harde wind of tocht kunnen dichtslaan. Ze zijn verkrijgbaar in hout, aluminium en kunststof.

Advies over Schuifpui nodig?

Bent u enthousiast om met het mooie weer de tuin in te lopen via een nieuwe schuifpui? Bereken eenvoudig de kosten van uw nieuwe schuifpui met onze handige online configurator. Mocht u hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Partumonline.

Advies nodig? Vraag om een terugbelverzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!
Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen Unique Selling Points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

10% aanbetaling
Omdat al onze producten maatwerk zijn, duurt het een aantal weken voordat de bestelling wordt bezorgd. Dat is dan ook de reden waarom wij een aanbetaling van 10% hanteren. Het openstaande bedrag betaal je pas bij levering van de producten.
Beoordeeld met een 9+

We willen onze klanten een optimale ervaring bieden en daar doen we alles voor. Ook wanneer er iets mis is gegaan met je bestelling. We proberen er alles aan te doen om je tevreden te stellen. Dit is dan ook terug te zien in onze reviews die onafhankelijk worden verzameld door het bedrijf Kiyoh. Je kunt via deze link onze reviews vinden.

Landelijke montag service

Al onze producten kunnen los geleverd worden, met inmeetservice of volledige voorzien van montage. Wij werken met diverse montage partners zodat we het hele land kunnen bedienen. Omdat dit door externe bedrijven wordt uitgevoerd wordt hier een aparte offerte voor opgemaakt. Om transparant over de montage kosten te zijn kun je alle prijzen terugvinden in de onderstaande tabel. Ook wordt er bij elk afzonderlijk product onder de “in winkelmand” button een schatting van je montage kosten aangegeven. Hierdoor heb je direct een indicatie wat het kozijn plus de montage kosten zijn.

Montage prijzen
WerkzaamhedenPrijs
Kozijn + deur/raam plaatsen met stellijsten en afwerken: buiten met kit, binnen met afwerklat.€130 per M2
Stellijsten, hoeklijn, schroeven, pur & kit.€22 per meter
Nieuwe loodslab onderkant of bovenkant.€27 per meter
Kozijn+deur/raam verwijderen (tot de erfgrens)€30 per M2
Oude materialen afvoeren (excl.stortkosten)€40
Werken >3 m (steiger) leveren/op- en afbouwen€330
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500

Wanneer je een orderwaarde van meer dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof & aluminium kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Voor consument en zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten kunnen wij je maatwerk kozijnen verzorgen. Wij hebben hier een speciaal partnerprogramma voor opgesteld. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via mail: info@partumonline.nl of telefoon op: +31 72 – 23 40 001.

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.