Duurzaamheid in de kern: Thermofibra & Forthex?

Duurzaamheid in de kern: Thermofibra & Forthex?

Ben je op zoek naar hoogwaardige kozijnen voor jouw woning of bedrijf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Thermofibra en Forthex technologieën. Hoe draagt Thermofibra bij aan de isolatie van het kozijn, en wat betekent de versterking met Fortex voor de algehele duurzaamheid van het product? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer, terwijl we dieper ingaan op de voordelen van kunststof kozijnen met Thermofibra en Fortex.

Thermofibra Technologie

Thermofibra is een revolutionaire technologie die in 2012 werd geïntroduceerd door Deceuninck. Deze technologie maakt gebruik van structurele glasvezels die tijdens het extrusieproces in de kozijn- of deurvleugel worden ingebracht. Het vervangt de traditionele staalversterking en heeft ook nog eens heel veel voordelen. Ten eerste resulteert Thermofibra in ongeëvenaarde isolatiewaarden, dankzij het verwijderen van koudebruggen. Bovendien zorgt de integratie van structurele glasvezels voor een aanzienlijke tijdsbesparing tijdens het productieproces van de kozijnen.

Forthex isolatie kern

Er is gekozen voor thermische versterking met behulp van staaldraadversterkt pvc-hardschuim in het kaderprofiel om de isolatiewaarden te verbeteren. Hierdoor wordt het traditionele gebruik van staal in het kader vervangen. De toepassing van deze Forthex-versterking resulteert in een lichter materiaal dat gemakkelijker te bewerken is, wat gunstig is voor het fysieke gemak van zowel de kozijnfabrikant als de installateur.

Thermofibra en forthex aluminium kozijnprofiel

Het ultieme duurzame kozijn

Deceuninck heeft de ultieme combinatie van Thermofibra en Forthex technologieën samengebracht om het perfecte duurzame kozijn aan te bieden. De nieuwe Elegant serie maakt gebruik van deze geavanceerde materialen en levert daarmee een staalloze kozijn- en deuroplossing van topkwaliteit. Met zijn ThermoFibra vleugels en Forthex versterkte kaders, biedt het kozijn een perfecte combinatie van uitstekende isolatieprestaties, duurzaamheid en esthetiek. Het is echter belangrijk op te merken dat dit type profiel alleen optimaal presteert met triple glas om de gewenste waarde te kunnen bereiken.

Wat zijn de grootste voordelen van dit type profiel?

  • Geniet van het gemak van de montage met dit lichtgewicht profiel. Met tot wel 30% minder gewicht dan traditionele kozijnen, wordt de installatie een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met zware materialen, maar moeiteloos en snel jouw nieuwe kozijnen (laten) plaatsen.
  • Bovendien zorgt het lichte gewicht ervoor dat dit profiel minder snel opnieuw afgesteld hoeft te worden, wat betekent dat je langer kunt genieten van goed sluitende ramen en kunststof deuren.
  • Dit profiel biedt een ongeëvenaarde isolatie. Zeg maar dag tegen koude dagen en geniet van een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Het houdt de warmte binnen tijdens de winter en houdt je huis lekker koel tijdens de zomer.
  • Er is geen staal meer terug te vinden in het profiel van het kozijn.

Een perfecte mix van duurzaamheid en isolatie

Ontdek hoe Thermofibra en Forthex kozijnen duurzaamheid en isolatie naadloos combineren. Met hun innovatieve technologie en uitstekende prestaties zijn ze de ideale keuze voor elk type woning. Kies voor ThermoFibra en Forthex kozijnen en geniet van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving. Bij Partumonline helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze voor hoogwaardige kozijnen. Ben je benieuwd naar de prijzen van een kunststof kozijn met een Deceuninck thermoFirba en Forthex profiel? Bereken die dan vandaag nog via onze website. Of neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Categorieen
Deel dit bericht op social media
Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required