Het verschil tussen een vlak, verdiept & blokprofiel

Het verschil tussen een vlak, verdiept & blokprofiel

Bij het kiezen van kunststof kozijnen is het belangrijk om na te denken over het profiel dat je wilt gebruiken. Het profiel van een kozijn heeft namelijk veel invloed op de uitstraling van een woning. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten profielen die wij aanbieden, ontdek snel welk profiel het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Verdiept profiel

Als je kiest voor een kunststof kozijn met een verdiept profiel, is deze bijna niet te onderscheiden van een houten profiel, vooral als je voor een houtnerf kleur kiest. Het is dan ook geen verrassing dat het verdiepte profiel zo populair is in Nederland. Dit profiel geeft een nostalgische en authentieke uitstraling. Met een inbouwdiepte van 115 tot 120 mm komt het verdiepte profiel overeen met de inbouwdiepte van houten kozijnen, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in verschillende bouwstijlen. Een normaal verdiept profiel loopt ongeveer 15 graden naar binnen toe. Tegenwoordig wordt het verdiepte profiel vaak standaard gekozen bij nieuwbouwprojecten, vanwege de authentieke uitstraling.

De favoriete verdiepte profielen van Partumonline:

Gealan s9000 nl verdiept profiel
Gealan S9000 NL Verdiept
Bekijk specificaties
Schuco living variant verdiept profiel
Schüco Living Variant verdiept
Bekijk specificaties
Deceuninck elegant infinity thermofibra verdiept profiel
Deceuninck Elegant Infinity Thermofibra 115 X
Bekijk specificaties
Deceuninck elegant infinity verdiept profiel
Deceuninck Elegant infinity 115
Bekijk specificaties

Blokprofiel

Een blokprofiel is vrijwel hetzelfde als een verdiept profiel, alleen wordt dit extra gekenmerkt door een strakke en rechthoekige vorm. Het profiel heeft duidelijk gedefinieerde hoeken en randen, waardoor het een moderne en minimalistische uitstraling geeft. Een blok profiel loopt maar 5 graden naar binnen toe.

De profielen die bij ons beschikbaar zijn als blokprofiel:

Gealan s9000 nl verdiept profiel
Gealan S9000 NL Verdiept
Bekijk specificaties
Rehau synego verdiept profiel
Rehau SYNEGO NL verdiept
Bekijk specificaties

Vlak profiel

Het vlakke profiel heeft een inbouwdiepte van 70 tot 76 mm, waardoor het glas en het draaideel ongeveer 1 cm verdiept zijn ten opzichte van de voorzijde van het profiel. Dit strakke profiel is bijzonder populair bij moderne woningen, zowel in Nederland als in de rest van Europa.

De favoriete vlakke profielen van Partumonline:

Gealan s9000 vlak profiel
Gealan S9000 vlak
Bekijk specificaties
Rehau synego vlak profiel
Rehau SYNEGO vlak
Bekijk specificaties

Veel gestelde vragen

Welk profiel is het meest geschikt voor mijn woning?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw eigen smaak en het uiterlijk van de woning. Een verdiept profiel wordt vaak gekozen voor een nostalgische en authentieke uitstraling, terwijl een vlak profiel meer geschikt kan zijn voor een moderne en strakke look. Het is belangrijk dat je iets kiest dat bij jouw en de woning past.

Wat is het verschil tussen een verdiept en blok profiel?

Het verschil tussen een verdiept profiel en een blokprofiel ligt voornamelijk in de hoek waaronder de kozijnstijlen naar binnen lopen. Bij een blokprofiel is dit meestal ongeveer 5 graden, terwijl bij een normaal verdiept profiel dit rond de 15 graden ligt, afhankelijk van het merk. Hierdoor lijkt een blokprofiel ook nog meer op een houten kozijn.

Waarom is het verdiepte profiel zo populair in Nederland?

Het verdiepte profiel is populair in Nederland doordat deze bijna niet te onderscheiden is van een houten profiel, vooral wanneer je kiest voor een houtnerf kleur. Dit profiel biedt een nostalgische en authentieke uitstraling die veel mensen aanspreekt. Daarnaast kan het verdiepte profiel gemakkelijk geïntegreerd worden in verschillende bouwstijlen.

Welk profiel is het goedkoopst?

Het vlakke profiel is doorgaans de meest voordelige optie. Dit type profiel wordt meestal in Europa geproduceerd, waardoor de kosten wat lager kunnen uitvallen. Als je bijvoorbeeld een Deceuninck verdiept profiel vergelijkt met een vlak profiel, is het vlakke profiel bijna altijd de goedkopere keuze. 

Geïnspireerd geraakt? Ontdek het nu!

Verken jouw favoriete profiel op onze website en upgrade jouw woning met nieuwe kozijnen die passen bij jouw persoonlijke smaak. Gebruik de handige online configurator om de prijs van het kozijn direct te berekenen. Met Partumonline kies je voor duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap. Maak vandaag nog een keuze en creëer een prachtige uitstraling voor jouw woning!

Categorieen
Deel dit bericht op social media
Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required