Het productieproces van kunststof kozijnen

Het productieproces van kunststof kozijnen

Nieuwe collega’s, die door ons ingewerkt worden, zijn vaak erg nieuwsgierig naar hoe alles in zijn werk gaat. Ze hebben niet alleen interesse in de werkzaamheden die voor hen van belang zijn, maar ook voor het productieproces van de verschillende producten die we verkopen. Naar aanleiding hiervan besloten we deze productieprocessen ook aan onze klanten te communiceren. Dus als je altijd al hebt willen weten hoe een kunststof kozijn of deur wordt gemaakt, lees dan de onderstaande stappen!

 

Stap #1 Kunststof kozijnen op maat zagen

Nadat de order en aanbetaling succesvol zijn ontvangen door Partumonline.nl, worden de profielen besteld bij Deceuninck. De profielen worden geleverd in de juiste kleur, waardoor er geen profielen verspild worden. Na aankomst in onze fabriek worden de profielen gezaagd om de juiste lengte en hoek te realiseren. Het zagen gebeurt geheel geautomatiseerd op onze moderne CNC gestuurde machines. De profielen voor kozijnen en ramen worden apart van elkaar gezaagd.

Stap #2 Het stalen profiel zagen

De kozijnen van Partumonline.nl zijn van binnen versterkt met een staalprofiel. Hierdoor wordt het profiel een stuk sterker en gaat het langer mee. Ook het staalprofiel wordt gezaagd, zodat ook deze de juiste lengte en hoek krijgt.

Stap #3 Het uitfrezen van gaten

Om ruimte te maken voor de sloten en scharnieren worden er gaten uitgefreesd in het profiel. Nadat de profielen op maat gezaagd zijn, worden de kozijn profielen nabewerkt. Hierdoor worden alle gaten en sparingen voor het beslag, de scharnieren en de krukken op de juiste plaats in het profiel geplaatst.

Stap #4 Staal inbrengen

Na het uitfrezen in de vorige stap, wordt het staalprofiel geplaatst in het kozijn- of raamprofiel. Ook dit proces wordt helemaal uitgevoerd door een machine. Het staalprofiel wordt netjes in het kunststof profiel geschoven en vastgeschroefd.

Stap #5 Profielen lassen

Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt het tijd om het kozijn of het raam te lassen. Ook dit is een volledig automatische proces. Onze medewerker scant de barcode en de machine stelt vervolgens precies in wat er moet gebeuren. De medewerker legt de profielen er vervolgens in en drukt op de startknop. De machine verwarmt de profielen vervolgens met lasspiegels, zodat de temperatuur hoger wordt dan het smeltpunt van PVC. De lasspiegels worden snel verwijderd, waarna de kozijn profielen in elkaar worden gedrukt en aan elkaar vast smelten.

Productieproces kunststof kozijnen 1

Stap #6 Nabehandeling

Door het lassen zijn de profielen volledig met elkaar verbonden. Door het samendrukken is er wel PVC naar buiten gekomen, wat geen schoonheidsprijs verdiend. Om dit weg te halen is het nodig om de lassen te bewerken. Deze lasnaden worden door een CNC gestuurde poetsmachine netjes afgewerkt, zodat de kozijnen er perfect uitzien.

Stap #7 Ramen monteren

Na de nabehandeling is het kozijn klaar voor montage. Ook de ramen zijn inmiddels gelast, waardoor een medewerker het raam in het kozijn kan plaatsen.

Stap #8 Beslag en glas monteren

Na de vorige stap worden de andere componenten toegevoegd, zoals het beslag, de krukken, de sloten en de scharnieren. Op het laatst wordt het glas in het raam gemonteerd.

Stap #9 De eindcontrole

Dit is de stap van check, check en dubbel check. Als het kozijn af is, worden de ramen en deuren gecontroleerd. Er wordt gekeken of alles naar behoren werkt, de kozijnen geen beschadigingen hebben opgelopen en of de kozijnen schoon zijn. Als alles akkoord is, gaan we naar de laatste stap.

Stap #10 Verpakken

De laatste stap is het verpakken van het kozijn. Het kozijn wordt samen met eventuele losse accessoires op een bok verpakt. Hierna kan het getransporteerd worden naar de klant.

Kunststof kozijnen kopen?

Wil jij jouw huis graag voorzien van kunststof kozijnen? Vraag dan eenvoudig via ons systeem een offerte aan. Binnen één dag sturen wij een prijsopgaaf naar je email-adres. Bovendien staat onze klantenservice voor je klaar, indien je vragen hebt over de kunststof kozijnen.

Stel kozijnen samen

Categorieen
Deel dit bericht op social media
Nieuwsbrief
Benieuwd naar de laatste trends in kozijnen? Mis geen enkele update! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve acties, handige tips en inspirerende ideeën. Word lid van onze kozijnfamilie en geef jouw huis een stijlvolle upgrade. Meld je nu aan en ontdek een wereld van kozijnen van Partumonline!
* indicates required