Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

Het productieproces van kunststof kozijnen

Nieuwe collega’s, die door ons ingewerkt worden, zijn vaak erg nieuwsgierig naar hoe alles in zijn werk gaat. Ze hebben niet alleen interesse in de werkzaamheden die voor hen van belang zijn, maar ook voor het productieproces van de verschillende producten die we verkopen. Naar aanleiding hiervan besloten we deze productieprocessen ook aan onze klanten te communiceren. Dus als je altijd al hebt willen weten hoe een kunststof kozijn of deur wordt gemaakt, lees dan de onderstaande stappen!

 

Stap #1 Kunststof kozijnen op maat zagen

Nadat de order en aanbetaling succesvol zijn ontvangen door Partumonline.nl, worden de profielen besteld bij Deceuninck. De profielen worden geleverd in de juiste kleur, waardoor er geen profielen verspild worden. Na aankomst in onze fabriek worden de profielen gezaagd om de juiste lengte en hoek te realiseren. Het zagen gebeurt geheel geautomatiseerd op onze moderne CNC gestuurde machines. De profielen voor kozijnen en ramen worden apart van elkaar gezaagd.

Stap #2 Het stalen profiel zagen

De kozijnen van Partumonline.nl zijn van binnen versterkt met een staalprofiel. Hierdoor wordt het profiel een stuk sterker en gaat het langer mee. Ook het staalprofiel wordt gezaagd, zodat ook deze de juiste lengte en hoek krijgt.

Stap #3 Het uitfrezen van gaten

Om ruimte te maken voor de sloten en scharnieren worden er gaten uitgefreesd in het profiel. Nadat de profielen op maat gezaagd zijn, worden de kozijn profielen nabewerkt. Hierdoor worden alle gaten en sparingen voor het beslag, de scharnieren en de krukken op de juiste plaats in het profiel geplaatst.

Stap #4 Staal inbrengen

Na het uitfrezen in de vorige stap, wordt het staalprofiel geplaatst in het kozijn- of raamprofiel. Ook dit proces wordt helemaal uitgevoerd door een machine. Het staalprofiel wordt netjes in het kunststof profiel geschoven en vastgeschroefd.

Stap #5 Profielen lassen

Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt het tijd om het kozijn of het raam te lassen. Ook dit is een volledig automatische proces. Onze medewerker scant de barcode en de machine stelt vervolgens precies in wat er moet gebeuren. De medewerker legt de profielen er vervolgens in en drukt op de startknop. De machine verwarmt de profielen vervolgens met lasspiegels, zodat de temperatuur hoger wordt dan het smeltpunt van PVC. De lasspiegels worden snel verwijderd, waarna de kozijn profielen in elkaar worden gedrukt en aan elkaar vast smelten.

productieproces kunststof kozijnen 1

Stap #6 Nabehandeling

Door het lassen zijn de profielen volledig met elkaar verbonden. Door het samendrukken is er wel PVC naar buiten gekomen, wat geen schoonheidsprijs verdiend. Om dit weg te halen is het nodig om de lassen te bewerken. Deze lasnaden worden door een CNC gestuurde poetsmachine netjes afgewerkt, zodat de kozijnen er perfect uitzien.

Stap #7 Ramen monteren

Na de nabehandeling is het kozijn klaar voor montage. Ook de ramen zijn inmiddels gelast, waardoor een medewerker het raam in het kozijn kan plaatsen.

Stap #8 Beslag en glas monteren

Na de vorige stap worden de andere componenten toegevoegd, zoals het beslag, de krukken, de sloten en de scharnieren. Op het laatst wordt het glas in het raam gemonteerd.

Stap #9 De eindcontrole

Dit is de stap van check, check en dubbel check. Als het kozijn af is, worden de ramen en deuren gecontroleerd. Er wordt gekeken of alles naar behoren werkt, de kozijnen geen beschadigingen hebben opgelopen en of de kozijnen schoon zijn. Als alles akkoord is, gaan we naar de laatste stap.

Stap #10 Verpakken

De laatste stap is het verpakken van het kozijn. Het kozijn wordt samen met eventuele losse accessoires op een bok verpakt. Hierna kan het getransporteerd worden naar de klant.

Kunststof kozijnen kopen?

Wil jij jouw huis graag voorzien van kunststof kozijnen? Vraag dan eenvoudig via ons systeem een offerte aan. Binnen één dag sturen wij een prijsopgaaf naar je email-adres. Bovendien staat onze klantenservice voor je klaar, indien je vragen hebt over de kunststof kozijnen.

Stel kozijnen samen

Klantenservice

Telefoonnummer
+31 72 – 23 40 001

Emailadres

info@partumonline.nl

Livechat

Zie popup recht onderin website
Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen Unique Selling Points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

10% aanbetaling
Omdat al onze producten maatwerk zijn, duurt het een aantal weken voordat de bestelling wordt bezorgd. Dat is dan ook de reden waarom wij een aanbetaling van 10% hanteren. Het openstaande bedrag betaal je pas bij levering van de producten.
Beoordeeld met een 9+

We willen onze klanten een optimale ervaring bieden en daar doen we alles voor. Ook wanneer er iets mis is gegaan met je bestelling. We proberen er alles aan te doen om je tevreden te stellen. Dit is dan ook terug te zien in onze reviews die onafhankelijk worden verzameld door het bedrijf Kiyoh. Je kunt via deze link onze reviews vinden.

Landelijke montag service

Al onze producten kunnen los geleverd worden, met inmeetservice of volledige voorzien van montage. Wij werken met diverse montage partners zodat we het hele land kunnen bedienen. Omdat dit door externe bedrijven wordt uitgevoerd wordt hier een aparte offerte voor opgemaakt. Om transparant over de montage kosten te zijn kun je alle prijzen terugvinden in de onderstaande tabel. Ook wordt er bij elk afzonderlijk product onder de “in winkelmand” button een schatting van je montage kosten aangegeven. Hierdoor heb je direct een indicatie wat het kozijn plus de montage kosten zijn.

Montage prijzen
WerkzaamhedenPrijs
Kozijn + deur/raam plaatsen met stellijsten en afwerken: buiten met kit, binnen met afwerklat.€130 per M2
Stellijsten, hoeklijn, schroeven, pur & kit.€22 per meter
Nieuwe loodslab onderkant of bovenkant.€27 per meter
Kozijn+deur/raam verwijderen (tot de erfgrens)€30 per M2
Oude materialen afvoeren (excl.stortkosten)€40
Werken >3 m (steiger) leveren/op- en afbouwen€330
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500

Wanneer je een orderwaarde van meer dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof & aluminium kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Voor consument en zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten kunnen wij je maatwerk kozijnen verzorgen. Wij hebben hier een speciaal partnerprogramma voor opgesteld. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via mail: info@partumonline.nl of telefoon op: +31 72 – 23 40 001.

Advies nodig? Vraag om een terugbelverzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.