Slechts 10% aanbetaling
Met en zonder montage mogelijk
Beoordeeld met een 9+
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500
Kunststof & Aluminium kozijnen
Voor consument & zakelijke klanten
Previous
Next

De voor- en nadelen van kunststof kozijnen

Vroeger was de keuze tussen houten of kunststof kozijnen snel gemaakt. Kunststof kozijnen wonnen in het verleden namelijk geen schoonheidsprijs. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Zelfs bij nieuwbouwhuizen wordt er al direct voor kunststof kozijnen gekozen. Dit komt vooral door het feit dat dit type kozijn de afgelopen jaren flink is verbeterd. Er zitten echter nog steeds voor- en nadelen aan kunststof kozijnen. Hieronder bespreken we zoveel mogelijk van deze voor- en nadelen, zodat jij goed geïnformeerd een keuze kunt maken of kunststof kozijnen bij jou passen!

 

Voordeel #1: duurzaam materiaal

Kunststof kozijnen zijn door het gebruik van PVC erg duurzaam en milieubewust. Kunststof kozijnen kunnen door dit materiaal tot wel 50 jaar meegaan. Bovendien worden kozijnen van het merk Deceuninck ook gerecycled, zodat er geen materiaal verloren gaat.

Voordeel #2: onderhoudsarm

Dit is een voordeel dat veel mensen aan zal spreken. Wie wil er nou geen kozijnen die weinig onderhoud vergen? Kunststof kozijnen hoeven niet regelmatig geschilderd te worden, waardoor je flink wat kosten bespaart. Met een sopje eens per jaar zijn de kozijnen bovendien weer als nieuw!

Voordeel #3: besparing

Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is de besparing op de energierekening. Kunststof kozijnen hebben namelijk een zeer goede isolerende werking. Met het juiste type kozijn kun je tot wel €200 per jaar aan energiekosten besparen. Wat belangrijk is voor de isolerende werking van een kozijn, is het aantal kamers in een profiel. In deze kamers zit namelijk stilstaande lucht, wat voor isolatie zorgt. In de meeste gevallen geldt dan ook: hoe meer kamers er in een kunststof kozijn zitten, hoe beter de isolerende werking is. Daarnaast is het belangrijk om het juiste glas te kiezen. Zo leveren wij onze kozijnen standaard met HR++ glas. Maar voor een nog betere isolatie kun je nog een stapje verder gaan met tripple glas.

Voordeel #4: andere isolatie

Naast warmte-isolatie zorgen kunststof kozijnen bovendien voor geluidsisolatie. Je zult dus minder last hebben van het geluid van de straat, waardoor je bijvoorbeeld beter slaapt. Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze vochtwerend zijn. Na een koude nacht in de herfst of winter zul je dus geen beslagen ramen meer hebben, die voor schimmel kunnen zorgen.

Voordeel #5: waardevermeerdering

Door bovengenoemde voordelen stijgt bovendien de waarde van je huis. Een potentiële huizenkoper hoeft na de koop namelijk minder uit te geven aan onderhoud en de energierekening, waardoor er meer geboden wordt. De extra kosten van kunststof kozijnen verdien je op de lange termijn dus makkelijk terug.

Voordeel #6: veel mogelijkheden

Tegenwoordig kunnen kunststof kozijnen voorzien worden van diverse opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor houtnerf folie te kiezen. Hierdoor lijkt het kunststof kozijn meer op een houten kozijn.

Nadeel #1: kleur veranderen

Een nadeel van een kunststof kozijn is dat je niet zo makkelijk van kleur kunt veranderen. Bij een houten kozijn kun je dit wel makkelijk doen. Door het folie op het kunststof kozijn is dit een stuk moeilijker. Er zijn echter wel bedrijven die kunststof kozijnen kunnen spuiten, zodat je alsnog van kleur kunt wisselen.

Nadeel #2: geen gaten boren

Je mag daarnaast geen gaten boren in kunststof kozijnen. Hierdoor worden de kozijnen namelijk minder sterk. Het is dus minder makkelijk om bijvoorbeeld gordijnen op te hangen of om een plantenbak aan je kozijn te bevestigen. Met speciale ophangsystemen kan dit echter alsnog.

Nadeel #3: reparatie is lastig

Een ander nadeel van kunststof kozijnen is dat deze lastiger te repareren zijn dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig aangepakt worden, maar bij grotere beschadigingen moet je vaak een nieuw kozijn aanschaffen.

Nadeel #4: Draaikiepraam opent naar binnen

Bovendien opent een draaikiepraam naar binnen, wat door sommige mensen als een nadeel wordt gezien. Als je het raam volledig wilt openen, mag er namelijk niks voor het raam staan. Je kunt dus geen planten op de vensterbank zetten.

Ben je overtuigd van de voordelen?

Wil je na het lezen van dit artikel jouw kozijnen graag vervangen voor kunststof exemplaren? Neem dan contact met ons op. Ook staan wij klaar om je vragen te beantwoorden. Als je graag wilt weten wat kunststof kozijnen voor jouw huis kosten, dan kun je een offerte aanvragen via ons systeem. Binnen één dag sturen wij een offerte op maat naar je email-adres.

Klantenservice

Telefoonnummer
+31 72 – 23 40 001

Emailadres

info@partumonline.nl

Livechat

Zie popup recht onderin website
Waarom bestellen bij partumonline.nl?

Iedere webshop heeft natuurlijk zijn eigen Unique Selling Points. Wij dus ook! Lees hieronder wat we jullie kunnen bieden.

10% aanbetaling
Omdat al onze producten maatwerk zijn, duurt het een aantal weken voordat de bestelling wordt bezorgd. Dat is dan ook de reden waarom wij een aanbetaling van 10% hanteren. Het openstaande bedrag betaal je pas bij levering van de producten.
Beoordeeld met een 9+

We willen onze klanten een optimale ervaring bieden en daar doen we alles voor. Ook wanneer er iets mis is gegaan met je bestelling. We proberen er alles aan te doen om je tevreden te stellen. Dit is dan ook terug te zien in onze reviews die onafhankelijk worden verzameld door het bedrijf Kiyoh. Je kunt via deze link onze reviews vinden.

Landelijke montag service

Al onze producten kunnen los geleverd worden, met inmeetservice of volledige voorzien van montage. Wij werken met diverse montage partners zodat we het hele land kunnen bedienen. Omdat dit door externe bedrijven wordt uitgevoerd wordt hier een aparte offerte voor opgemaakt. Om transparant over de montage kosten te zijn kun je alle prijzen terugvinden in de onderstaande tabel. Ook wordt er bij elk afzonderlijk product onder de “in winkelmand” button een schatting van je montage kosten aangegeven. Hierdoor heb je direct een indicatie wat het kozijn plus de montage kosten zijn.

Montage prijzen
WerkzaamhedenPrijs
Kozijn + deur/raam plaatsen met stellijsten en afwerken: buiten met kit, binnen met afwerklat.€130 per M2
Stellijsten, hoeklijn, schroeven, pur & kit.€22 per meter
Nieuwe loodslab onderkant of bovenkant.€27 per meter
Kozijn+deur/raam verwijderen (tot de erfgrens)€30 per M2
Oude materialen afvoeren (excl.stortkosten)€40
Werken >3 m (steiger) leveren/op- en afbouwen€330
Gratis thuis bezorgd v.a. €1500

Wanneer je een orderwaarde van meer dan €1500 hebt bereikt, worden je kozijnen en/of deuren gratis bij je thuis afgeleverd! Onder 1500 euro bedragen de verzendkosten 42,35 euro per levering, ongeacht de hoeveelheid kozijnen.

Veel keuze mogelijkheden

Helaas kunnen we niet alle mogelijk opties aanbieden in onze webshop. U kunt wel gemakkelijk een formulier invullen met de gewenste opties, zodat we je een offerte op maat kunnen sturen. Bij ons is namelijk vrijwel alles mogelijk op het gebied van kunststof & aluminium kozijnen. Je kunt hier terecht om handmatig een offerte aan te vragen.

Voor consument en zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten kunnen wij je maatwerk kozijnen verzorgen. Wij hebben hier een speciaal partnerprogramma voor opgesteld. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via mail: info@partumonline.nl of telefoon op: +31 72 – 23 40 001.

Advies nodig? Vraag om een terugbelverzoek!

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wilt u daarover liever teruggebeld worden? Geef uw vraag aan ons door. Dan bellen wij u binnen 24 uur terug!

Bematen van uw kozijn

De positie van een stijl of dorpel wordt altijd op het midden van de stijl of dorpel aangegeven.

Openingen zijn daarom altijd wat kleiner dan de hart op hartmaten van de stijlen / dorpels

Scroll naar beneden voor informatie over inmeten en details van deuren

INMETEN - EEN VOORBEELD

Onderaan deze pagina staan enkele speciale details voor deuren, zodat je de maat van onderkant deur naar onderkant kozijn kunt zien. 
Dit is handig als je wilt bepalen hoeveel ruimte je wilt tussen onderkant deur en bovenkant vloer. 

Hieronder volgt een voorbeeld voor het inmeten van het kozijn, indien u gebruik maakt van een profiel met een aanslag welke in een stelkozijn wordt geplaatst. 

Inmeten doe je altijd aan de buitenzijde van het kozijn

Stap 1: Meet de breedte van de muur opening op 3 plaatsen

Stap 2: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 790 mm (breedte)

Stap 3: Meet hoogte van het bestaande houten kozijn

Stap 4: Neem de kleinste maat en trek hier 10 mm vanaf, voor randspeling voor het nieuwe kozijn = 990 mm (hoogte)


Stap 5: Bestelmaten uit stap 2 en stap 4 invoeren op de site
Breedte: 790 mm Hoogte: 990 mm

Onze site laat nu de buitenwerkse en binnenwerkse maat van het kozijn zien. 
De binnenwerkse maat is kleiner als je gekozen hebt voor een aanslag

Stap 6: Binnenwerkse maten controleren

De site geeft nu ook de binnewerkse maten aan. Controleer aan de binnenzijde of de opening groot genoeg is voor de binnenwerkse maten van het kozijn. Anders past het kozijn niet en moet je of het kozijn iets kleiner maken of de opening aan de binnenzijde aanpassen. Aan de binnenzijde heb je ook ongeveer 5 mm speling nodig (rondom).

Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest voorkomende situaties.

Montage met een stelkozijn en met een aanslag is verreweg de meest voorkomende situatie in Nederland. 

Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele voorkomende situaties in de praktijk. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. 

Diverse details

Voor meer technische informatie verwijzen wij u graag naar onze montage pagina.
Op de pagina kunnen opties staan welke niet standaard meegeleverd worden.